Societat 14/07/2021

La Policia Nacional reclama un espai temporal a Palma per ubicar-hi migrants en situació irregular

Les instal·lacions se situaran als afores de Sant Jordi i les persones que s'hi allotgin només podran passar-hi 72 hores

ARA Balears
1 min
Agents de la Policia Nacional.

PalmaLa Policia Nacional ha demanat a l'Ajuntament de Palma que cedeixi un solar ubicat als afores de Sant Jordi, a Palma, per ubicar-hi migrants irregulars de manera temporal i excepcional, segons ha informat el cos policial en un comunicat aquest dimecres. Els agents puntualitzen que en aquest espai s'hi podran instal·lar provisionalment mòduls desmuntables, on les persones que s'hi allotgin podran passar fins a 72 hores, el temps màxim que poden estar sota custòdia policial.

Una vegada passin aquests tres dies, la Policia Nacional traslladarà aquestes persones a un Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) perquè les retornin al seu país d'origen o les derivin al sistema humanitari d'acollida, segons cada situació. Aquest espai substituirà l'ús puntual de l'Estació Marítima de Palma i no s'utilitzarà mai de manera habitual, segons adverteix la Policia Nacional en el seu comunicat.

Així, els agents continuaran utilitzant les seves pròpies dependències, com fins ara, i només recorreran a aquests mòduls quan se superi la capacitat d'aforament de la comissaria. Cal recordar que la setmana passada el Sindicat Unificat de Policia (SUP) va denunciar la gestió que s'estava fent de l'arribada de migrants en pasteres a les Balears. El SUP considerava que és "més que evident" que "les Balears són una via d'entrada d'immigració il·legal" i, per això, varen tornar a demanar a les autoritats competents que "articulin unes infraestructures adequades que compleixin amb les mesures pertinents de seguretat per atendre i custodiar aquestes persones".

stats