Societat 15/02/2021

Podem reclama al Govern que revisi el nou sistema tarifari del TIB

El nou conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha comentat que encara ha d'analitzar la petició

2 min
Els nous preus del TIB a Mallorca penalitzen el teletreball

La portaveu d'Unides Podem al Parlament, Esperança Sans, ha reclamat al Govern que revisi el nou sistema tarifari del TIB perquè suposa una "pujada encoberta del preu que desincentiva l'ús del transport públic". El nou conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, que tot just ha pres possessió del càrrec aquest dilluns, ha comentat després de rebre la cartera que encara ha d'analitzar la petició.

Als municipis on Podem té regidors també presentaran mocions demanant que es revisin els preus. "Si volem llevar cotxes de les carreteres, hem d'apostar per un sistema públic atractiu", ha apuntat Sans. La diputada creu que la pujada s'ha fet en un context difícil marcat per la pandèmia i la crisi econòmica i social que ha provocat. En la pròxima reunió que la formació morada faci amb el nou conseller de Mobilitat i Habitatge, també demanarà que revisi les polítiques d'habitatge perquè "manquen de valentia".

Cal recordar que els ajuntaments d’Alaró i Binissalem ja varen criticar els nous preus del TIB a mitjan gener. El primer va demanar a la Conselleria que els usuaris sense targeta Intermodal no haguessin de pagar dos bitllets: el del bus llançadora –l’estació és a cinc quilòmetres del poble– i el del tren, perquè el bus “és un servei complementari”. El Consistori binissalemer va aprovar una moció –amb el vot en contra del PSIB– en què demanava una reducció general dels preus.

De fet, com va informar l'ARA Balears, el nou sistema no iguala en molts casos els antics preus dels abonaments, i això ha provocat nombroses queixes dels usuaris del transport públic. Si la tarifa actual s’abarateix depenent del nombre de viatges, aquest sistema perjudica especialment els treballadors que fan feina des de casa i els que tenen vacances o estan malalts i no es desplacen tant durant el mateix mes.

stats