Vaga indefinida
Societat 17/03/2023

Els podadors de Palma aniran a la vaga indefinida a partir de dilluns

També han anunciat que es manifestaran a la plaça de Cort el 30 de març

ARA Balears
2 min
Operaris de l'Ajuntament de Palma plantant un arbre al barri de Santa Catalina.

PalmaComissions Obreres ha anunciat aquest divendres que els podadors de Palma aniran a la vaga indefinida a partir de dilluns, 20 de març, i que es manifestaran a la plaça de Cort el proper dia 30, a les 10 h, coincidint amb el ple de l'Ajuntament.

Segons ha explicat el sindicat en una nota de premsa, els treballadors pertanyen a l'empresa UTE Arboricultores de Palma, que té adjudicat el Lot 3 de la contracta de Parcs i Jardins de Cort. La plantilla té un total de 52 persones.

Pel que fa a la vaga, han assenyalat que l'acte de mediació al TAMIB, que va tenir lloc aquest dijous, va acabar sense acord entre les parts. En aquest sentit, des de CCOO han recordat que les demandes dels treballadors són el compliment del conveni col·lectiu estatal de jardineria, que preveu el plus de perillositat per dies complets a 285 € al mes, el reconeixement de categories per treballs realitzats a 50 € el mes i els endarreriments salarials generats pels incompliments mencionats.

La UTE d'arboricultors de Palma no ha ofert cap millora que impliqui les propostes prèvies a la convocatòria de vaga, que no s'aproximen ni al mínim establert en el conveni. Per la seva banda, l'Ajuntament de Palma –personat en el TAMIB– ha manifestat que no hauria de ser part en aquest conflicte. Per al sindicat, aquesta posició de Cort deixa clar "el menfotisme" per part de la institució en aquest sentit. "No sabem si és per part del Departament de Parc i Jardins o per part dels responsables polítics del PSOE, però, en els plecs de condicions, ells mateixos redactaren que les empreses contractants haurien de complir amb el Conveni Col·lectiu Estatal de Jardineria", ha assenyalat CCOO.

"Al final els perjudicats són els de sempre, els treballadors que deixen de percebre el salari establert per llei i els ciutadans que, malgrat que estan pagant un sobrecost important per un servei públic privatitzat, patiran les conseqüències de tenir el servei paralitzat". Per tot plegat, els podadors de Palma faran vaga indefinida a partir d'aquest dilluns 20 de març, per obligar l'empresa a complir amb el conveni. Igualment, dia 30 de març es manifestaran davant la plaça de Cort.

stats