Societat 11/03/2021

La plataforma Son Bonet Pulmó Verd demana al Govern que no autoritzi el parc fotovoltaic de Son Bonet

Han presentat 1.300 al·legacions contra la construcció del projecte

ARA Balears
1 min
La pista de Son Bonet serà renovada.

PalmaLa plataforma Son Bonet Pulmó Verd ha recollit més de 1.300 al·legacions contra la construcció del parc fotovoltaic de Son Bonet i les ha presentat aquest dijous al Govern per reclamar que no autoritzi aquest projecte. La plataforma ha remarcat que el parc fotovoltaic suposaria eliminar l'únic "pulmó verd" de Marratxí i ha recordat que històricament la zona és un espai utilitzat pels veïns de Son Llàtzer, es Pont d'Inca, es Pla de na Tesa i Cas Capità com a àrea recreativa i és el lloc on juguen els infants del municipi. A més, han assenyalat que Son Bonet és l'únic lloc proper a Marratxí "sense barreres per a persones amb diversitat funcional".

A través d'un comunicat, la plataforma ha denunciat que la construcció d'aquest parc fotovoltaic està prevista en una zona on l'Ajuntament de Marratxí havia proposat un projecte d'ordenació paisatgística amb la plantació d'una pineda mediterrània, amb 1.875 exemplars de Pinus halepensis, amb l'objectiu de reforçar Son Bonet com el pulmó verd del municipi. A més, la plataforma ha recordat que el Consistori de Marratxí va emetre un informe desfavorable a la constricció d'aquest parc.

La plataforma ha remarcat que aquest projecte no té altre objectiu que compensar administrativament i de cara a la galeria la gran petjada d'emissió de carboni d'Aena i ha acusat la companyia aèria d'enganar la ciutadania amb un intent de "green washing". "El parc fotovoltaic no compensaria l'alt grau d'emissions que genera en el trànsit aeri de l'aeroport de Son Sant Joan", han sentenciat.

En les al·legacions que han presentat aquest dijous al Govern, destaquen que el projecte d'Aena "és contrari a la tendència lògica actual d'implantar petites centrals pròximes al lloc de consum".

stats