RELLEU MUNICIPAL
Societat 29/06/2018

El Pi traspassa avui la batlia de Selva a la coalició d’esquerres Arrelam

M. Barceló
1 min
Arrelam té dos regidors en un consistori d’onze.

SelvaLa vara de Selva canvia de mans. El Pi cedirà aquest dissabte (11 h) la batlia de Selva a la coalició d’esquerres Arrelam. D’aquesta manera, Selva entrarà al petit club de municipis que hauran tingut fins a tres batles durant el mandat 2015-2019, i en el qual ja tenen plaça Maria de la Salut i Llucmajor. És una de les conseqüències de la fragmentació política que han patit molts ajuntaments, i que ha obligat a la majoria de municipis de les Illes Balears a establir pactes de governabilitat.

En el cas de Selva, el PP començà governant amb minoria amb 4 dels 11 regidors que fan part del consistori. L’octubre de 2016, una moció de censura entre El Pi (4), Arrelam (2) i Esquerra dels Pobles (1), acabà amb 21 anys del conservador Joan Rotger de batle.

El Pi ha presidit el consistori durant 20 mesos; els darrers 11 mesos, d’acord amb el pacte de governabilitat, corresponen a Arrelam, que obtingué el 17% de vots a les darreres eleccions locals. Es tracta d’una agrupació formada amb gent pròxima a MÉS i Podem per llançar una marca per aglutinar l’esquerra. Antoni Frontera serà el nou batle.

stats