Societat 27/10/2020

Pesca denuncia la captura de verderols i raors fora de temporada a les reserves marines de les Balears

En total s'han posat 15 sancions per pescar sense llicència, fora de les zones permeses o per sota de la talla reglamentària

Ara Balears
1 min
La majoria de les infraccions s'han produït en la Reserva Marina dels Freus d'Eivissa i Formentera.

PalmaInspectors i guardapesques del Servei de Recursos Marins han posat enguany un total de 15 denúncies per capturar verderols i raors fora de la temporada de pesca. Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient, en tots els casos les captures han estat decomissades i donades a centres benèfics o destruïdes in situ.

La majoria de les actes d’infracció per la captura de verderols s'han aixecat a la Reserva Marina dels Freus d'Eivissa i Formentera, encara que també s'han fet captures il·legals a la resta de les reserves marines de les Balears.

Entre els motius de les denúncies, hi ha l’incompliment de la talla mínima exigida i la pesca durant la temporada de veda o en zones no permeses. Quant a les denúncies relatives a les captures de raors, la causa majoritària és haver pescat en zones on no està permès.

Segons la Llei 6/2013, de 7 de novembre, de pesca marítima, marisqueig i aqüicultura a les Illes Balears, pescar fora de les zones permeses o fora de temporada es considera una infracció greu i es pot sancionar amb fins a 30.000 euros.

stats