Reaccions al topall de places turístiques
Societat 10/05/2024

El PSIB titlla de 'fake' la reducció del sostre de places turístiques de Mallorca: "No soluciona la massificació"

Els socialistes atribueixen la mesura a la possibilitat que hi hagi manifestacions per la saturació turística

ARA Balears
2 min
El portaveu del PSIB, Javier de Juan

PalmaEl PSIB s'ha referit a l'eliminació de places turístiques a Mallorca com un "fake" i ha considerat que "no soluciona la massificació turística". Així ho ha assenyalat aquest divendres el conseller socialista, Javier de Juan, en declaracions als mitjans després de l'anunci del Consell, en les quals ha considerat que el president insular, Llorenç Galmés, "anuncia una cosa i després en fa una altra".

De Juan s'ha referit així a una moció socialista, debatuda i rebutjada en el ple, que reclamava eliminar definitivament la borsa de places. Igualment, ha considerat que la reducció de les places màximes és "una estratègia falsa" perquè s'eliminen places "que ja no estaven disponibles". "No ha anunciat res", ha declarat el socialista, criticant que el Govern té "molta por" a la sensació de la massificació turística.

En aquesta línia, ha atribuït la reducció del límit de places a la possibilitat que hi hagi manifestacions per la saturació turística. "Aquest dijous Prohens va dir que havíem arribat a un límit i avui Galmés, supòs que perquè Prohens l'hi ha obligat, elimina places que a la pràctica ja estaven eliminades". Amb tot, ha conclòs, "una baixada de places que no estaven disponibles en el mercat no dona solució al problema de la massificació turística".

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca "s'alinea" amb la mesura del Consell

La patronal hotelera ha expressat el seu acord amb la mesura anunciada aquest divendres pel president de la institució insular, Llorenç Galmés, ja que consideren que s'ha de "créixer en valor i no en volum". "Sempre hem reiterat la necessitat de revisar el PIAT amb rigor i amb dades actualitzades per aconseguir un model que afavoreixi al correcte desenvolupament i distribució de l'activitat turística dins del territori", han dit.

Igualment, consideren que l'experiència de l'anteriorment denominada llei d'excessos, la patronal valora "positivament" que s'hagin introduït millores que tendeixin a aconseguir l'objectiu d'erradicar el turisme incívic de les zones que el pateixen i han posat l'exemple de Calvià, on la coordinació del Consistori i la policia ha fet que la situació "milloràs molt".

Amb tot, els hotelers han carregat contra la "proliferació desorbitada" del lloguer turístic i han afegit que "sumat a l'increment demogràfic i a l'absència de planificació i dimensionament de les infraestructures i serveis", ha desembocat en l'escenari actual.

stats