Societat 20/05/2024

El GOB censura l'ambigüitat del Govern amb el projecte de la Reserva Marina del Ponent de Mallorca

Remarquen la necessitat de mantenir la superfície que està actualment protegida i, si de cas, ampliar-la

ARA Balears
1 min
El Govern modificarà la Reserva Marina de les illes del Toro i les Malgrats

PalmaEl GOB ha censurat aquest dilluns la manca de transparència del Govern amb el projecte de la Reserva Marina del Ponent de Mallorca a causa del fet que "presenta una gran ambigüitat quant als seus objectius i delimitació". Segons afirmen, el projecte publicat no presenta cap plànol, mapa o delimitació, i simplement indica que l'actual reserva marina —de les illes del Toro i Malgrats— no ha respost als problemes i no disposa del suport del sector pesquer. Els ecologistes assenyalen que tampoc no s'indica si suposarà l'eliminació de l'actual reserva, encara que es pot deduir que sí.

Plànol de la Reserva Marina del Ponent de Mallorca.

En un comunicat, el GOB remarca la necessitat de mantenir la superfície que està actualment protegida, a través de la reserva marina del Toro i Malgrats i consideren que s'hauria d'ampliar encara més, introduint a la categoria de Lloc d'Importància Comunitària (LIC) l'àrea marina de Cala Figuera i l'illa del Sec. Reclamen, així mateix, que dins de l'ampliació s'inclogui la creació d'una Zona de Protecció Especial (ZPE) al voltant de l'illa del Sec on no es pugui fer cap mena d'activitat extractiva dels recursos. Segons opinen, el Govern té una oportunitat de manifestar una posició més compromesa amb els objectius estatals i europeus, posar-se al capdavant de la gestió dels recursos marins i fer passos per convertir-se en un model per a altres llocs.

En cas que la reserva no complís els objectius esperats, l'entitat demana que de manera urgent es convoqui la comissió de seguiment de la Reserva Marina de les illes del Toro i de les Malgrats.

stats