Societat 14/03/2020

Pedro Sánchez redueix el trànsit aeri al 50% però diu que no actua "sobre territoris"

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, li havia demanat que restringís temporalment les connexions amb les Illes per frenar el coronavirus

Ara Balears
1 min
L’aeroport de Palma supera els límits de renou establerts per llei

PalmaEl president espanyol, Pedro Sánchez, ha dit, arran de les preguntes dels periodistes en la compareixença per explicar les mesures de l'estat d'alarma pel coronavirus, que es restringirà un 50% el trànsit aeri. La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, li havia demanat que restringís temporalment les connexions amb les Illes per frenar l'expansió del virus. Tot i això, no ha quedat clar qui podrà volar i per què.

En principi, als passatgers dels avions se'ls aplicaran les mateixes restriccions que a tots els ciutadans: podrien volar per feina o per motius imprescindibles, com cuidar un parent malalt o tornar a casa, però no per oci. El president espanyol no ha explicat com es controlaran els motius de cada passatger ni qui ho farà. Això sí, Sánchez ha insistit que les mesures no actuen "sobre territoris", sinó sobre els individus, independentment d'on siguin. Així doncs, no queda clar si s'aprofiten les condicions de les illes, que tenen una barrera natural per si mateixes. Caldrà veure si la presidenta de les Illes Balears dona per bona la resposta de Sánchez.

stats