Societat 12/08/2021

Patrícia Gómez: "Som partidària de legislar a favor de la vacunació obligatòria"

La consellera de Salut espera que el ritme de vacunació s'acceleri quan acabi la temporada turística

2 min
Una infermera prepara una vacuna contra el covid-19.

PalmaLa consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha opinat aquest dijous sobre l'obligatorietat de la vacunació contra el covid-19 per als treballadors de geriàtrics, i ha afirmat que és "partidària de legislar a favor de la vacunació obligatòria". "És un tema difícil i amb controvèrsia, però quan veig que les persones vulnerables en poden sortir perjudicades pens que hauríem de poder vacunar tothom", ha afegit.

Així mateix, ha remarcat que la salut pública "no es pot imposar per la força, s'ha d'arribar a un consens" i ha recordat que les competències en aquest àmbit les té l'Estat. De fet, Gómez ha assegurat que actualment negocien amb el govern espanyol per acordar la redacció final de la llei de salut pública, en la qual la Conselleria vol incloure la vaccinació obligatòria per a certs col·lectius, com els treballadors sociosanitaris.

Respecte de l'alentiment del ritme de la vacunació, la cap del Departament de Salut ha dit que "vull pensar que després de la temporada turística la gent s'hi animarà i es vacunarà", i ha afegit que "calculàvem que vacunaríem un 1% diari, però no anam a aquest ritme". De fet, com va informar l'ARA Balears, gairebé la meitat de les cites que s'habilitaren de dimecres de la setmana passada fins ahir varen quedar buides.

La conseqüència principal d'aquest alentiment és que s'endarrereix l'anhelada immunitat de grup que ens hauria de dur a la nova normalitat. La previsió tant del Govern balear com de l'Estat era arribar al 70% de la població diana amb la pauta de vacunació completa a principi d'agost. L'objectiu és a prop, però no s'ha pogut complir. Segons les darreres dades de Salut, un 66,9% dels illencs està completament immunitzat i un 76,7% han rebut almenys un vaccí.

stats