Societat 07/06/2022

Patricia Gómez nega que l'activitat a Traumatologia de Son Llàtzer estigui aturada

La consellera reitera que els canvis en els caps de servei "són habituals"

ARA Balears
1 min
Patricia Gómez al Parlament en una imatge d'arxiu

PalmaLa consellera de Salut, Patricia Gómez, ha negat aquest dimarts al Parlament que les intervencions ordinàries o extraordinàries de l'àrea de Traumatologia a Son Llàtzer estiguin paralitzades, segons ha informat Europa Press. En el debat de control al Govern autonòmic, la responsable de Salut ha dit que els professionals d'aquesta especialitat "treballen amb normalitat i amb l'excel·lència que els caracteritza".

Així ha respost Gómez a la pregunta de la diputada del PP, Isabel Borrás, que ha apuntat, en referència a informacions de la premsa, que els professionals d'aquest hospital "tenen més pressió que mai" i que hi ha 3.000 persones esperant una primera visita i 900 esperant ser operades del genoll i el maluc.

Cal recordar que fa dues setmanes els traumatòlegs de Son Llàtzer varen enviar una carta a l'IB-Salut amenaçant de no fer activitat extraordinària si no canviava la direcció mèdica i la gerència de l'hospital, arran del cessament del cap del servei, el doctor José María Rapariz. En aquest punt, la consellera ha argumentat que els canvis de caps de servei "es produeixen de manera habitual".

Quant a les llistes d'espera, ha recordat que "la pandèmia continua afectant el sistema sanitari" i que el pla de xoc que ha posat en marxa del Servei de Salut "donarà els seus fruits". S'han invertit 18 milions d'euros amb l'objectiu de recuperar les xifres de demora prepandèmia.

stats