Societat 25/05/2022

Els traumatòlegs de Son Llàtzer amenacen de no fer hores extres si no canvia la direcció de l'hospital

Estan en contra de la destitució del cap del servei, José María Rapariz

ARA Balears
2 min
Hospital de Son Llàtzer.

PalmaEls traumatòlegs de Son Llàtzer han amenaçat de no fer activitat extraordinària si no canvia la direcció mèdica i la gerència de l'hospital. Així ho han comunicat a l'IB-Salut en una carta en què s'oposen al cessament del cap del servei, el doctor José María Rapariz.

Fonts del Servei de Salut asseguren que encara no han renunciat a les hores extres, sinó que és "una mesura de pressió". Al mateix temps, neguen rotundament que la destitució de Rapariz tingui res a veure amb una suposada gestió irregular de l'activitat extraordinària a l'hospital, sinó que ha estat per "pèrdua de confiança".

En la carta, signada per tot l'equip, afirmen que "no poden consentir el linxament públic a què s'ha sotmès aquests darrers dies" i exigeixen responsabilitats a l'equip directiu, segons ha informat Última Hora. Consideren que s'ha fet un "dany irreparable a l'honor" de Rapariz, perquè ha "provocat un indubtable desmereixement en la consideració social i individual de la seva persona".

Per la seva banda, l'IB-Salut insisteix que en cap moment ha relacionat el doctor amb cap mena d'irregularitat en la gestió de les llistes d'espera i l'activitat extraordinària, "tot el contrari". I posen d'exemple d'un possible cas de "pèrdua de confiança" el fet que la gerència impulsi un projecte i un cap de servei no hi encaixi. "És un càrrec de lliure designació", remarquen.

Pla de xoc

Cal recordar que la Conselleria de Salut va anunciar un pla de xoc dotat amb 18 milions d'euros per reduir les llistes d'espera tant per a les intervencions quirúrgiques com per a les consultes als metges especialistes i proves diagnòstiques. El pla preveu augmentar l'activitat amb jornades extraordinàries, que els professionals que així ho vulguin poden fer els horabaixes.

stats