Societat 22/02/2021

El Parlament Europeu demana als governs espanyol i balear per l'escàndol de l'IMAS

La Comissió de Peticions ha enviat cartes a Pablo Iglesias, Fernando Grande-Marlaska i Fina Santiago

Ara Balears
2 min
Ple del Parlament Europeu, en una imatge d'arxiu

La Comissió de Peticions del Parlament Europeu s'ha posat en contacte amb el govern d'Espanya i amb el de les Balears perquè "expliquin les mesures adoptades i les solucions donades" arran dels casos d'explotació sexual de les menors tutelades de l'IMAS. Segons ha informat l'agència Efe, han rebut els documents el vicepresident segon de l'executiu de l'Estat, Pablo Iglesias; el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska; i la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago.

La presidenta de la Comissió de Peticions, Dolors Montserrat, ja va anunciar el 26 de gener que s'enviarien aquestes cartes quan va presentar el cas l'empresari balear i candidat de Vox al Senat, José Luis Sánchez Saliquet. El contingut fa referència a la denúncia que va fer Sánchez Saliquet sobre el fet que no s'ha permès fer una comissió d'investigació sobre aquest cas ni al Consell de Mallorca ni al Congrés dels Diputats.

L'eurodiputat també va criticar que l'executiu insular creàs en el seu lloc una comissió d'experts. En aquest sentit, va lamentar que l'informe final d'aquest grup de treball no fes referència als abusos a 16 menors.

Montserrat adjunta en la carta un resum del cas i insta el govern autonòmic i l'estatal a retre comptes. "Aquesta petició va ser discutida a la reunió de la Comissió de Peticions del 26 de gener, en la qual es va decidir demanar a les autoritats competents del govern d'Espanya que expliquin les mesures adoptades i les solucions donades per a la protecció dels menors sota la seva tutela", diu la presidenta de l'organisme.

A banda d'anunciar que enviaria les cartes, Montserrat va demanar a la Comissió de Llibertats Civils que revisàs l'assumpte. Així mateix, va sol·licitar a la Comissió Europea que compartís la informació sobre el seguiment que està fent per traslladar a Espanya la darrera directa per lluitar contra els abusos i l'explotació sexual de menors.

stats