Societat 27/01/2021

El Parlament Europeu investigarà el cas de prostitució de menors tutelats per l'IMAS

Ha sol·licitat més informació al Govern balear i l'executiu espanyol sobre la protecció de les víctimes

ARA BALEARS
1 min
Seu de l'IMAS. / ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaEl Parlament Europeu investigarà els casos de prostitució de menors tutelats pel Consell de Mallorca a petició d'un particular. Segons ha informat l'Agència Efe, la Comissió de Peticions del Parlament Europeu ha analitzat el cas i ha sol·licitat al Govern balear i l'executiu espanyol la protecció de les víctimes.

L'eurodiputada del Partit Popular Rosa Estaràs ha celebrat que la cambra europea aprovi investigar el cas i ha informat que la presidenta de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, Dolors Montserrat, ha decidit que aquest cas es traslladi a la Comissió de Llibertats Civils, Justícia i Interior del Parlament Europeu, "que és la responsable de temes com els abusos a menors, perquè pugui oferir la seva opinió".

Estaràs ha remarcat la gravetat del cas. "Que menors tutelades per l'Administració no vegin garantida la seva seguretat i puguin acabar en xarxes d'explotació sexual és molt preocupant", ha sentenciat l'eurodiputada.

Cal recordar que el cas de prostitució de menors tutelats per l'IMAS va destapar-se l'any passat després que diverses investigacions policials descobriren que menors a càrrec del Consell de Mallorca eren explotades sexualment. En aquell moment, l'Institut Mallorquí d'Afers Socials informà que 16 adolescents que té sota protecció havien estat víctimes d'abusos i explotació sexual. Davant aquesta situació la Fiscalia inicià les investigacions pertinents i descarta que es tractàs d'una xarxa d'explotació sexual.

stats