Societat 17/04/2020

Medi Ambient ordena paralitzar una obra sense llicència a Banyalbufar durant l'estat d'alarma

La construcció s'estava fent amb aparença de marjada a prop de la mar i dins de l'àmbit del paratge natural de la serra de Tramuntana

Ara Balears
2 min
La construcció sense llicència.

PalmaEls agents de Medi Ambient han ordenat la paralització d'unes obres que s'estaven fent sense llicència i durant l'estat d'alarma a Banyalbufar. L'obra pareix una marjada de pedra en sec, però té una habitació integrada amb un sostre de formigó, segons han informat fonts de la Conselleria de Medi Ambient a l'ARA Balears. Un agent va detectar la construcció, que està dins el paratge natural de la serra de Tramuntana, dimecres passat durant una inspecció rutinària.

L'obra està ubicada en uns terrenys que es poden veure des del camí del Molí, que baixa fins a la cala de Banyalbufar, i està aferrada a una edificació ja existent davant la mar. El mur té una longitud aproximada de vuit metres i una altura de 2,2 metres i l'habitació integrada és d'uns deu metres quadrats. El sostre està fet amb bigues de formigó i una solera amb una tela aïllant.

Els agents ambientals varen constatar que l'obra no tenia llicència municipal i varen aixecar una acta per possibles irregularitats urbanístiques i es va ordenar la paralització immediata de les obres aplicant la Llei per a la conservació dels espais de rellevància ambiental. En el moment de la inspecció hi havia un treballador.

La Conselleria va informar el passat 9 d'abril que els agents de Medi Ambient havien fet un total de 304 actuacions des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma i el diumenge 5 d'abril. D'altra banda, cal recordar que el primer dia de confinament un agent ambiental va detectar tres persones fent pesca furtiva al Parc Natural de l'Albufera; dos es varen amagar, i l'agent va avisar la Policia Local de sa Pobla perquè els detingués i els denunciàs. A l'altre pescador li va aixecar dues actes per infringir el decret i la Llei balear de caça i pesca fluvial.

Dimecres 18 un agent ambiental va trobar dues persones més que feien pesca furtiva al mateix parc i es va aixecar una altra acta. El mateix dilluns 16 de març un agent de Medi Ambient va rebre l'avís de l'Ajuntament de Banyalbufar i va trobar un ciutadà estranger acampat a la zona de la font de la Menta, en plena serra de Tramuntana. L'home va al·legar que quan es va decretar l'estat d'alarma es trobava "en trànsit a la ciutat de Palma" i que no tenia "domicili", "família" i "contactes" a Mallorca.

La Conselleria va recordar que l'estat d'alarma prohibeix fer cap activitat esportiva o de lleure al medi natural i tampoc no permet practicar la fotografia de natura. A més, només es pot treure a passejar el ca a prop del domicili habitual.

stats