Societat 03/03/2022

Palma homenatja els docents depurats pel franquisme

José Hila ha denunciat que "el feixisme, quan arriba al poder, sempre ataca l’educació"

ARA Balears
1 min
Placa en honor dels docents depurats pel franquisme

PalmaL'Ajuntament de Palma ha homenatjat aquest dijous els docents depurats pel franquisme amb una placa col·locada a la plaça del Tub, en la qual figuren els noms d'un centenar de mestres, professors i inspectors que l’any 1936 tenien plaça en centres educatius de la ciutat.

Durant l'acte, el batle de Palma, José Hila, ha remarcat la necessitat de "posar en valor la feina d’aquests professionals de l’educació" i les conseqüències que va tenir” per a les seves vides. A més, durant la seva intervenció, ha denunciat que "el feixisme ho té clar: quan arriba al poder, sempre ataca l’educació". En aquest sentit, Hila ha assegurat que ho fa perquè és la principal eina de llibertat que té la ciutadania, a més de remarcar que a les escoles “és on es formen les persones i on es treballa per la diversitat”.

Noms de les víctimes de les comissions depuradores del franquisme homenatjats a Palma

Per part seva, el regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha explicat que la placa amb els noms de docents represaliats és el "testimoni i reconeixement del gran compromís dels nous corrents pedagògics". Gràcies a aquest canvi educatiu, la República va fer feina "per la modernització social", ha sentenciat el regidor.

stats