Publicitat
Publicitat

El jutge ordena l'ingrés a la presó del mestre d'arts marcials de Bilbao

L'acusa de la mort de dues dones que exercien la prostitució

El jutge ha ordenat l'ingrés a la presó del mestre d'arts marcials Juan Carlos Aguilar com a presumpte autor de la mort de dues prostitutes a Bilbao, la nigeriana Maureen Ada Otuya, morta avui com a conseqüència d'una brutal pallissa, i la colombiana Janny Sofia Rebollo Tuiran, de 40 anys.

El detingut serà traslladat aquesta tarda a la presó de Basauri.

Aguilar, de 47 anys i que regenta un gimnàs al centre de la capital biscaïna, va ser arrestat per l'Ertzaintza diumenge passat i ha passat aquest matí a disposició judicial, on ha prestat declaració des de les 12.00 hores.

La detenció es va produir després que un testimoni alertés la policia basca que havia vist com una dona era obligada a entrar per la força en un gimnàs ubicat al cèntric carrer Máximo Aguirre.

Els agents que van acudir al local van haver de llençar a terra la porta per accedir a l'interior, on van trobar en una habitació de reduïdes dimensions Aguilar al costat de la dona, Ada Otuya, que estava inconscient i amb les mans, peus i coll lligats.

La jove nigeriana, de 29 anys i que exercia la prostitució, va ingressar a l'Hospital de Basurto en coma i en estat molt greu. El seu estat va empitjorar durant la jornada d'ahir i ha mort aquest matí.

En un posterior registre del gimnàs i del domicili de l'agressor es van trobar restes humanes que pertanyen a una dona colombiana, que podria haver sigut assassinada també per Aguilar el passat dia 31 de maig.

Aguilar va confessar davant la policia que "creia" haver matat una dona, tot i que va afegir que estava "confús".

L'Ertzaintza ha confirmat que Aguilar porta dos anys en tractament per un tumor cerebral en un centre de Navarra, que pel que sembla podria alterar les seves facultats.

Juan Carlos Aguilar va aparèixer en ràdios, diaris i televisions l'any 1997 presentant-se com el primer mestre Shaolin occidental, cosa que el Temple Shaolin d'Espanya ha negat, ja que no posseïa cap graduació oficial ni estava autoritzat pel Temple de Henan (Xina).

Visibilitzant l'assetjament sexual