Societat 14/03/2022

Open Arms insisteix des de Palma que "hi ha 65 conflictes actius dels quals no es parla"

L'organització recorda que el d'Ucraïna no és l'únic enfrontament que hi ha ara mateix

2 min
Voluntaris de l''Open Arms' ajuden un home a pujar a la seva llanxa de rescat des d'una barca a la deriva plena de refugiats, al Mediterrani central

Palma"Ara mateix hi ha 65 conflictes actius dels quals no es parla", ha advertit l'assessora pedagògica d'Open Arms, Ángeles Schjaer, aquest dilluns després de reunir-se amb la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, a Palma. Així ho ha afirmat en relació amb la crisi a Ucraïna i el neguit que està generant en la població. Convençuts que "l'educació és fonamental per aportar aquesta informació als més petits", Open Arms ha presentat aquest matí el projecte Educació per a la llibertat, sobre el fenomen migratori a la Mediterrània.

Gràcies a la Direcció General de Cooperació i l'entitat Open Arms, aquest projecte educatiu està disponible a partir d'avui als centres de les Illes Balears, amb el qual pretenen fomentar la consciència sobre el fenomen migratori a la Mediterrània i les seves causes. Així, pretén que l'alumnat treballi els valors, l'empatia, el respecte, la justícia i els drets humans. Al mateix temps, el projecte pretén fomentar el pensament crític i el diàleg respecte de les persones i envers la injustícia, els prejudicis i les desigualtats.

"La rebuda ha estat molt bona per part de l'alumnat", ha celebrat la coordinadora pedagògica, qui ha defensat que l'organització continuarà fent feina "perquè hi ha manca d'informació per part de la ciutadania". Precisament, han creat aquest projecte pensant en "els joves que volen ser part del canvi en aquest moment que és tan injust per a moltes persones", ha afegit.

D'Infantil a Batxillerat

Aquest projecte educatiu està adreçat a l'alumnat d'Educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat, cicles formatius i d'educació especial. Impartida per dues tècniques d'Open Arms, la metodologia de la proposta es basa en l'experiència de l'entitat pel que fa a l'acció de rescat i denúncia a la Mediterrània i que fins a l'actualitat ha aconseguit salvar unes 60.000 persones, però també vol treballar altres situacions de desigualtat, marginació i injustícia social.

Membres d'Open Arms reunides amb la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, aquest dilluns a Palma.

El calendari i els centres educatius on s'imparteix a partir d'avui aquest cicle és el següent: dilluns 14 de març de 10.30 a 14 h, IES Santa Maria; dimarts 15 de març de 12 a 14 h, IES Son Pacs (Palma) i de 19 a 21 h, CEPA Camp Redó (Palma); dimecres 16 de març de les 11 a les 14 h, IES Font i Tries (Esporles), i de 17 a 19 h, a l'IES Josep Maria Llompart, amb alumnes del CEPA Camp Redó (Palma); dijous 17 de març de 9 a 14 h, Col·legi Sant Francesc d'Assís (Manacor), i divendres 18 de març de les 11 a les 14 h, Sant Josep Obrer (Palma).

stats