Agricultura
Societat 30/04/2024

L'oli Arbequina d'Olíric, premiat al concurs Evooleum

Aquest oli, originari d'una finca de Santa Eugènia, ha quedat en la dotzena posició del ‘top 20’ de la secció de petites produccions

ARA Balears
1 min
L'oli Arbequina, d'Olíric.

PalmaL'oli Arbequina d'Olíric ha estat premiat en el concurs Evooleum, on ha quedat a la posició 12 del ‘top 20’ a la secció de petites produccions, amb una puntuació de 91/100. El concurs, que té lloc a Còrdova, "és molt prestigiós en l'àmbit estatal i mundial", explica el president d'Apaema (Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca), Miquel Coll. En aquest sentit, Coll apunta que es troba entre els cinc primers en l'àmbit mundial i en la segona posició a escala estatal. En aquest certamen es presenten 1.000 olis d'arreu del món.

Coll assegura que un reconeixement així "t'anima a continuar fent feina" i recorda que fa dos anys ja varen rebre aquest mateix reconeixement en el concurs. De fet, assenyala que en aquella ocasió varen quedar en millor posició, però que enguany, com que la producció ha estat inferior a la d'altres anys, s'han presentat a la categoria de petites produccions.

El president d'Apaema també valora que aquests certàmens "avalen la feina que fas". "Que et reconegui el que fas, dins el 'top 20' de les petites produccions, t'ajuda a posicionar-te i que la feina surti bé, a fer les coses millor", apunta. Per aquest motiu, insisteix en la importància d'aquests concursos, que "et contextualitzen en l'àmbit mundial".

Finalment, Coll remarca que estaria bé que poguessin servir, a més, perquè els consumidors locals s'acostassin a les produccions de l'illa. "Estam apostant per un producte de qualitat. Es pot fer una agricultura amb un producte ben fet", conclou.

stats