Societat 08/07/2022

L'OCDE pacta impulsar un certificat covid global per impulsar el turisme internacional

36 països i organitzacions internacionals s'han reunit a Eivissa per parlar de mobilitat segura

Blanca Orell
2 min
Certificat covid-19.

PalmaEivissa ha acollit la Cimera Internacional sobre la Mobilitat Segura per parlar sobre la seguretat dels viatges internacionals. La reunió, coorganitzada pel govern espanyol i l'OCDE, ha conclòs amb sis acords i l'objectiu d'impulsar un Certificat Covid vàlid a tot el món.

"Necessitam adoptar i promoure un conjunt de principis i procediments comuns per guiar la recuperació del sector de viatges i turisme internacional", ha declarat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto. En aquest sentit, els representants dels 36 països i les diferents organitzacions internacionals que han participat en la trobada s'han compromès a treballar cap a un marc que garanteixi un entorn de viatge segur, adaptable i sense interrupcions, per tal de tornar a les xifres prepandèmiques.

La principal dificultat que han identificat és que no disposar de protocols de viatges comuns causa confusió i desconfiança en els viatgers, i per això volen fer feina per garantir la interoperabilitat dels sistemes digitals per al reconeixement de certificats de vacunes entre diferents autoritats emissores. A més a més, per assegurar la qualitat de la feina, defensen que la política s'ha de basar en l'evidència científica i que les mesures han de ser equitatives i inclusives; perquè sigui així, promouran l'intercanvi continu d'informació epidemiològica entre països.

Maroto ha avançat que, tot i que han de demanar oficialment el suport i l'impuls polític del G-20, ja s'han començat a desenvolupar les proves pilot per tal de conèixer "quins són els canvis que s'han de fer dels sistemes tecnològics" actuals. Per la seva banda, l'ambaixador de l'OCDE, Manuel Escudero, ha recalcat la necessitat de continuar "el treball conjunt per assegurar que els viatges internacionals retornin i es mantinguin al nivell prepandèmia". Considera que, davant la preocupació que persisteix, "necessitam assegurar la tranquil·litat entorn d'aquestes qüestions".

stats