Societat 17/06/2024

L'OCB assumeix la presidència de la Federació Llull

Antoni Llabrés agafa el relleu de l'anterior presidenta de l'entitat, Anna Oliver, d'Acció Cultural del País Valencià

ARA Balears
2 min
Representants de la Federació Llull reunits a Ca n'Alcover.

PalmaL'assamblea general de la Federació Llull (organització que agrupa Òmnium Cultural de Catalunya, Acció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear (OCB)) ha elegit com a president Antoni Llabrés, de l'OCB. Segons ha recollit Europa Press, Llabrés exercirà la presidència de la federació durant els pròxims dos anys, i agafarà el relleu a la presidenta d'Acció Cultural del País Valencià, Anna Oliver.

La Federació Llull és una de les plataformes d'entitats culturals de la societat civil més significativa i nombrosa de tota Europa i agrupa prop de 200.000 associats. L'entitat s'ha reunit a Ca n'Alcover i a més de renovar-ne la direcció, ha abordat diversos temes com l'informe de l'estat de la llengua als territoris de parla catalana, del qual es desprèn la necessitat de posar en marxa actuacions d'emergència per establir-hi polítiques i mesures que garanteixin l'ús del català, especialment entre els sectors més joves de la població.

A més de condemnar les "accions regressives per part d'algunes institucions", també han manifestat la seva voluntat d'impulsar mobilitzacions i accions legals per revertir aquestes polítiques i dur a terme campanyes de conscienciació i altres propostes d'actuació de manera més coordinada. En aquest sentit, un dels objectius que s'han fixat ha estat fomentar la cooperació d'entitats civils i empreses per reforçar les iniciatives que tendeixin a consolidar un espai referencial i de comunicació dels territoris de parla catalana, i que puguin tenir incidència en el desplegament de projectes lingüístics, culturals, econòmics o socials.

"La Federació Llull es va crear el 2005, però en aquests moments d'emergència lingüística és quan es posa en relleu la necessitat de reforçar els vincles de cooperació entre les principals entitats culturals de Catalunya, la Comunitat Valenciana i les Balears per augmentar les potencialitats de cada un dels territoris en un domini que comparteix les mateixes amenaces i necessitats per garantir el futur de la nostra identitat com a poble", han conclòs.

stats