Mobilitat
Societat 23/11/2022

Una nova línia de bus L40 Eixample transversal connecta els barris de Palma

La nova L40 té 20 parades i una freqüència de 20 minuts i atén una reclamació de multitud d'entitats veïnals

ARA Balears
2 min
Un autobús a la nova ruta

PalmaDes de dimecres 9 de novembre l'EMT Palma suma una nova línia, l'L40 Eixample-Transversal, que connecta a través d'un recorregut amb 20 parades els barris de la segona corona de les Avingudes, des del Palau de Congressos i fins a la plaça del Progrés.

Aquesta nova línia, la primera de Palma que té un caràcter transversal, atén una demanda de més de dotze associacions de Districte Llevant, Districte Nord i Districte Ponent que reivindicaven una connexió entre els barris de Palma sense la necessitat de passar per la plaça d'Espanya.

La nova L40 Eixample-Transversal té una freqüència de pas de cada 20 minuts entre setmana i permet que uns 130.000 habitants de Palma disposin d'una parada d'autobús a menys de 300 metres a peu. A més, crea noves oportunitats de transbord per desplaçar-se des d'altres punts de Palma a través de la xarxa de línies de l'EMT Palma.

La nova ruta

Aquesta nova línia de bus dona compliment a la mesura 6 del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) aprovat recentment i que planteja la creació d'un corredor transversal de transport públic.

A més, per millorar la cobertura en transport públic en aquestes zones de la ciutat, l'EMT Palma ha millorat la freqüència de la Línia 39 (Palau de Congressos - Plaça Progrés) que ara circula cada 20 minuts. D'aquesta manera, l'L40, entre el Palau de Congressos i el parc de ses Estacions, té una freqüència combinada de 10 minuts.

Aquesta nova línia és un pas més en l'aposta pel transport púbic. Cal recordar que en els últims anys s'hauran renovat fins a 165 autobusos de la flota de l'EMT Palma i que, a més, des del passat mes de setembre el preu dels abonaments de l'EMT s'ha reduït en un 50%.

stats