Societat 16/12/2017

Mor Juan Lladró, cofundador de la prestigiosa firma de porcellana valenciana

L'empresa compta aproximadament amb 700 treballadors

Efe / Europa Press / Ara
1 min
Façana de les instal·lacions de Lladró a la localitat valenciana d'Almàssera.

ValènciaL'empresari i ceramista valencià Juan Lladró, cofundador de la prestigiosa firma de porcellana decorativa, ha mort avui als 91 anys.

Juan Lladró va posar en marxa l'empresa al costat dels seus dos germans el 1953 a Almàssera (Horta Nord) i la va convertir en una referència de la ceràmica de luxe, amb centenars de delegacions comercials a tot el món. La firma ha obert filials als Estats Units, el Canadà, Austràlia, el Japó, Hong Kong, Singapur i països europeus com el Regne Unit, Alemanya, Bèlgica i Itàlia.

La companyia crea totes les figures a La Ciutat de la Porcellana, situada a Tavernes Blanques (Horta Nord). Les primeres instal·lacions es van inaugurar el 1969 i es van ampliar progressivament amb la implantació mundial de la signatura, fins a arribar als 100.000 m² que té en l'actualitat.

La firma, que compta aproximadament amb 700 treballadors, està ara mateix en mans del grup inversor PHI Industrial, que va comprar al mes de gener Sodeige, la matriu de la firma Lladró SA. El juny de l'any passat, l'empresa va aconseguir un acord amb els seus empleats per establir un expedient de regulació temporal d'ocupació de 85 dies per a l'exercici 2016, així com l'avançament al 15 de juliol de la prejubilació de 40 treballadors.

En el moment de la venda, el 70% de les accions estava en mans del Juan i de les seves tres filles (Àngeles, Mari Luz i Rosa), i l'altre 30%, a parts iguals, entre els altres dos germans, el José (i les seves dues filles) i el Vicente (i els seus tres fills).

stats