Societat 07/02/2022

El metge suspès d'Eivissa es compromet a entregar un informe sobre el que va succeir en el part

La Guàrdia Civil no confirma l'obertura de diligències contra el facultatiu

ARA Balears
1 min
Els metges lamenten les condicions precàries de la sanitat privada.

PalmaEl metge suspès per negar la pandèmia que va atendre un part la setmana passada a Eivissa, arran del qual el nadó va acabar morint, s'ha compromès aquest dilluns a entregar al Col·legi de Metges de Balears (Comib) un escrit explicant què va succeir, segons ha informat Europa Press. Per la seva banda, la Guàrdia Civil ha reiterat que continua amb la investigació del facultatiu per la suposada participació en el part, però no ha confirmat si obrirà diligències.

El bebè va néixer dilluns passat en una casa d'Eivissa en un part assistit, presumptament, pel metge suspès. A causa d'una aturada cardiorespiratòria fou traslladat en un primer moment a l'hospital Can Misses, i posteriorment a Son Espases, on va estar ingressat a l'UCI pediàtrica fins divendres, quan va morir.

El Comib va sancionar el passat mes de maig el metge amb una suspensió de col·legiació durant sis anys i una multa de 1.660 euros per negar la pandèmia de coronavirus. L'expedient s'obrí el setembre del 2020, després de manifestacions del metge a les xarxes socials i altres mitjans instant a no utilitzar la mascareta i desobeir les diferents mesures de seguretat establertes, com el distanciament social, uns fets que el Comib considerà "d'extrema gravetat i irresponsabilitat".

stats