Societat 24/11/2019

Més d'una setantena de dones es manifesten a Palma: "La nit és nostra"

El Moviment Feminista de Mallorca l'ha convocada per reivindicar que puguin sortir al carrer sense gens de por

Ara Baelars
1 min
Més d'una setantena de dones es manifesten a Palma: "la nit és nostra"

PalmaMés d'una setantena de dones s'han manifestat aquest diumenge a partir de les 21 h cridant "els carrers seran sempre nostres" i amb el lema "la nit és nostra". El Moviment Feminista de Mallorca ha fet la convocatòria amb motiu de la celebració aquest dilluns del 25-N, el Dia mundial per a l'eliminació de la violència contra les dones, i per reivindicar que les dones també puguin sortir al carrer sense gens de por ni límit. La convocatòria era no mixta.

"Perquè volem caminar pel món, soles o acompanyades d'altres dones, a qualsevol hora del dia o la nit i amb la mateixa llibertat amb què ho fan els homes", han explicat a través del compte de Twitter del Moviment Feminista de Mallorca. També han demanat que les dones assassinades siguin tractades tal com s'ha fet amb les víctimes del terrorisme. "Basta de posar el comptador a zero cada any", han denunciat, i han afegit que no es pot "relativitzar l'impacte que tenen les violències masclistes en les nostres vides".

El col·lectiu ha recordat que des del 2019 han mort assassinades 1.079 dones i que cada 8 h hi ha denúncies per violació. "Les societats tenen els índexs de violència masclista que estan disposades a tolerar", han criticat, i han afegit que s'està tolerant "una massacre de gènere".

stats