Societat 18/02/2021

MÉS demana que l'empresa que gestiona els informatius d'IB3 comparegui al Parlament

El partit veu "necessari" que els responsables aclareixin la situació laboral dels professionals

2 min
La seu d'IB3, a Calvià.

MÉS per Mallorca ha demanat que els responsables de l'empresa adjudicatària dels informatius d'IB3 –Dalton Audiovisual– compareguin al Parlament per explicar la situació laboral dels treballadors. La productora subcontracta més de 200 professionals de l'ens públic i el portaveu adjunt del partit, Josep Ferrà, creu "necessari" que els gestors aclareixin les polèmiques que han sorgit, com ara que una periodista del canal no pogués participar en un col·loqui dient que ho era i estigués obligada a indicar que pertanyia a Dalton.

La formació sobiranista també ha assenyalat que continuen insistint als socis del Govern, el PSIB i Podem, que s'estableixi un calendari per internalitzar "com més aviat millor" els serveis d'IB3. El director de l'ens públic, Andreu Manresa, ha apuntat en la comissió de control de l'ens que pot "empènyer" perquè el procés es dugui a terme, però ha assegurat que es tracta d'una "decisió política" que necessita suport parlamentari. Per això, el diputat del PP Toni Fuster ha criticat que el Pacte té la culpa de la situació actual del mitjà perquè no ha fet la internalització.

Respecte de la periodista d'IB3 que es va veure obligada a dir que era de Dalton, Manresa ha reiterat en diverses ocasions que no es va produir cap vet ni prohibició perquè participàs en el col·loqui: "L'empresa li va dir que s'havia d'identificar com a membre de Dalton i ella va decidir no anar-hi". El director ha lamentat la situació i ha recordat que és una "herència" del model escollit quan es va crear IB3.

Manresa ha apuntat que en nom d'IB3 només poden parlar els directius, però el diputat de Ciutadans Juanma Gómez ha dit que és contradictori perquè els periodistes quan treballen sempre s'identifiquen com a membres de l'ens.

stats