Societat 21/02/2021

Més d'un centenar de persones es concentren a Palma per reclamar la llibertat de Pablo Hasél tot i la prohibició

Els manifestants han travessat part de la ciutat a peu al crit de "Hasél llibertat"

3 min
Manifestants davant la Policia Nacional

La concentració no autoritzada per la llibertat de Pablo Hasél a Palma s'ha convertit en una manifestació a peu que ha travessat part de la ciutat interrompent el trànsit d'alguns carrers. Més d'un centenar de persones, que s'han reunit inicialment a la plaça Pere Garau, han travessat Palma fins a la plaça d'Espanya criticant l'empresonament del raper i obligant la Policia a tallar la circulació dels vehicles que passaven pels carrers.

La manifestació inicial estava convocada per a aquest dissabte a les 19.30 hores a la plaça de Cort, però la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears l'ha prohibida per raons sanitàries. Davant la prohibició, alguns dels col·lectius organitzadors han decidit suspendre la concentració, però d'altres no han fet cas de l'ordre i han convocat de nou la protesta, però aquest cop a la plaça Pere Garau de Palma a la mateixa hora.

El començament de la concentració ha estat marcat pel control dels agents de la Policia Nacional, que identificaven un per un tots els manifestants i els avisaven que la protesta estava prohibida i els animaven a partir cap a casa. Els primers minuts desenes de persones s'han concentrat a la plaça, on reclamaven la llibertat de Pablo Hasél i l'absolució de Valtònyc. Poc després de l'inici de la protesta un grup de feixistes ha aparegut per la zona cridant "Viva Espanya" i "Pablo Hasél fill de puta", però la policia els ha obligat a abandonar la zona per evitar un enfrontament amb els manifestants.

Imatge de la manifestació

Quan pareixia que la manifestació ja es donava pràcticament per acabada, han arribat una cinquantena de persones més, totes juntes i cridant "aquí són els antifeixistes". La concentració s'ha animat amb l'arribada d'aquests manifestants, que s'han sumat als que ja eren a la plaça i han clamat per la llibertat del raper. "Pablo Hasél llibertat", "La solidaritat, la nostra millor arma", "Mallorca serà la tomba del feixisme" i "Què fa la policia? Tortura i assassina" han estat algunes de les consignes que s'han sentit durant la manifestació.

Al cap de devers mitja hora, els manifestats s'han ajuntat en una gran pinya i han començat a caminar cap a la plaça de les Columnes cridant "Pablo Hasél llibertat". La Policia Nacional ha activat un dispositiu per seguir els manifestants, però no els ha frenat el camí. Un cop han arribat a les Columnes, no s'han aturat i han continuat caminant cap a les Avingudes, tot interrompent el trànsit i obligant tots els cotxes i motos que circulaven a aturar-se per deixar-los passar.

Els manifestants parlen amb agents de la Policia Nacional

Un pic han arribat a les Avingudes, la presència policial ha augmentat i el control sobre els manifestants també. A l'altura d'El Corte Inglés, els agents han creat una barrera per frenar els manifestants i hi han negociat amb l'objectiu d'evitar enfrontaments i que tallassin, de nou, la circulació. Després d'uns minuts, han acordat custodiar els manifestants fins a la plaça d'Espanya, on la concentració ha acabat sense incidents.

Les desenes de manifestants que quedaven han reclamat novament la llibertat de Pablo Hasél i han criticat la democràcia i el govern espanyols. Mitja hora després, la manifestació s'ha dissolt sota un estricte control policial que ha evitat que els manifestants sen'anassi en grups grans controlant les sortides de la plaça d'Espanya.

Els manifestants a la plaça d'Espanya
stats