Societat 28/11/2023

Més clara, més transversal i amb alternatives, així ha de ser la informació en temps d'emergència climàtica

Periodistes i científics de les Balears reflexionen sobre bones pràctiques en una jornada convocada pel LINCC i el PEN Català

1 min
Un moment de la reunió organitzada pel LINCC i el PEN Català

PalmaEl Laboratori Interdisciplinari sobre el Canvi Climàtic (LINCC) i el PEN Català ha organitzat una jornada per debatre les bones pràctiques informatives en relació amb l'amenaça climàtica. La trobada ha comptat amb la participació d'una quinzena de persones, entre les quals hi ha representants de diferents mitjans de comunicació, científics i membres de les entitats promotores.

La jornada, sota el lema 'Com informar en temps d'emergència climàtica?', clourà avui, dimarts, 28 de novembre, a les 19 hores, amb una taula rodona a la seu de CCOO.

Entre les idees que han centrat la trobada, ha destacat la necessitat de tenir una informació clara i accessible, que contribueixi a lluitar contra la desinformació. També s'ha argumentat la conveniència de recordar que la crisi climàtica és una qüestió transversal que afecta múltiples aspectes i que s'ha de visibilitzar més enllà de les seccions tradicionalment dedicades a les informacions mediambientals.

A més, s'ha valorat l'oportunitat de posar èmfasi en les alternatives i respostes a la crisi climàtica per evitar provocar una sensació de desesperança i d'intentar contextualitzar sempre que sigui possible la situació a les Balears.

El grup elaborarà un document amb orientacions sobre com informar en temps de canvi climàtic, a més de treballar en altres iniciatives en aquesta línia.

stats