Societat 13/02/2024

Més de 300 metges demanen que el català s'utilitzi de manera normalitzada al Col·legi de Metges

Han presentat 319 signatures perquè la junta directiva promogui l'ús del català en tots els documents, notificacions i activitats

ARA Balears
1 min
Un grup de metges demana fer ús del català de forma normalitzada en tots els àmbits del col·legi.

PalmaUn grup de metges del col·lectiu Sanitaris per la Llengua ha presentat una carta amb 319 signatures per manifestar la seva preocupació per la manca d'utilització de la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, en les convocatòries i comunicats col·legials, documents i activitats del Col·legi Oficial de Metges (COMIB) i en la revista Metges. Segons expliquen, el darrer exemple és la publicació del nou Codi Deontològic, presentat només en versió castellana, a pesar del llarg temps d'elaboració i edició que ha duit. Demanen a la junta directiva usar i promoure l'ús del català de manera normalitzada, en tots els documents, notificacions i activitats del Col·legi.

A la missiva, expliquen que el COMIB és una entitat a la qual estan obligatòriament col·legiats tots els metges en exercici de les Balears i que ostenta la representació oficial de tots els facultatius en determinats àmbits. Per aquest fet, creuen que és obligat l'ús de la llengua pròpia i cooficial de les Illes en dirigir-se als col·legiats i en l'activitat dirigida als ciutadans en lloc de fer-ho sols en llengua castellana, com es fa habitualment, amb algunes excepcions, com la pàgina web del Col·legi.

stats