Societat 05/12/2022

Més de 3.000 estudiants de la UIB demanen el retorn de la matrícula

La Universitat preveu treure una primera resolució de concessió dels ajuts abans de final d'any i començar a retornar els doblers el gener de 2023

ARA Balears
1 min
Un estudiant amb un ordinador.

PalmaUn total de 3.064 estudiants de grau i màster han sol·licitat l'ajut del Govern per al retorn de la matrícula. La Universitat ha assenyalat que la resolució de concessió i el retorn de les ajudes es farà per remeses. Es preveu que la primera es tregui abans de final d'any i l'objectiu és començar a ingressar els doblers de la devolució de matrícula durant el gener de 2023.

Els ajuts formen part del pla 'Amb tu' del Govern per ajudar les famílies de les Illes davant la situació econòmica i social actual. La finalitat és la devolució del 100% de les primeres matrícules de grau i de màster, així com la reducció del 50% del cost de les segones matrícules d'aquest curs a la UIB.

Cal recordar que l'import de l'ajuda variarà segons el nombre de crèdits matriculats, fins a un import màxim de 1.800 euros per alumne i curs. A més, aquest ajut és incompatible per a les primeres matrícules amb la beca general del Ministeri d'Educació i Formació Professional. D'altra banda, estan exclosos d'aquesta convocatòria els estudiants matriculats a escoles adscrites, els de mobilitat procedents d'altres universitats, els de matrícula extraordinària o els que cursen estudis propis de la Universitat.

Els estudiants han de declarar uns ingressos de la seva unitat familiar de menys de 52.800 euros en la declaració conjunta o de menys de 33.000 en la individual. Quant als requisits acadèmics, per accedir a l'ajuda l'estudiant ha d'estar matriculat a un mínim de 12 crèdits; excepcionalment, els matriculats de menys crèdits i que finalitzin estudis també podran accedir a l'ajut.

stats