Concurs d’streamers
Societat 03/11/2023

Més de 250 alumnes apuntats a la 2a edició d’AMIC-Directes

Les inscripcions per participar en el concurs es van activar el passat 18 de setembre, i continuen obertes

ARA Balears
2 min
Més de 250 alumnes inscrits a la 2a edició d’AMIC-Directes

PalmaLa segona edició del concurs de creació de contingut audiovisual en directe i en català, AMIC-Directes, ha arribat als més de 250 participants procedents de 25 centres educatius de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. A més, des d'aquest 16 d'octubre els participants han començat a publicar els seus directes a amicdirectes.cat amb el suport de diversos streamers catalans i valencians.

Les inscripcions per participar en el concurs es van activar el passat 18 de setembre, i continuen obertes per a qualsevol alumne de 3r i 4t d'ESO, Batxillerat i CFGM de 14 a 18 anys fins al 4 de desembre a través de la pàgina web www.amicdirectes.cat.

Amb la col·laboració d'streamers catalans i valencians

La iniciativa continua apostant en aquesta nova edició per involucrar els creadors de contingut en català i valencià, els quals durant aquest període guiaran els estudiants a través de píndoles informatives. En aquesta edició s'han dividit en dues categories: aspectes tècnics i continguts, en què han participat els streamers de parla catalana i valenciana Susana Pérez(@SimmerValenciana), Aitor Muñoz (@lletivi), Èlia Periwinkle (@eliaperiwinkle), El Racó del Manga (@elracodelmanga), Albert Roig (@alroig) i Gal·la Martí (@galetamt).

A més, el concurs compta amb dues mentores, Susana Pérez (@SimmerValenciana), streamer de videojocs, i Èlia Periwinkle (@eliaperiwinkle), les quals tenen contacte directe amb els estudiants i docents participants, donant suport i tutoritzant aquells grups que ho sol·licitin durant el transcurs del període creatiu.

El funcionament

El concurs es desenvolupa a través del web www.amicdirectes.cat, un punt de trobada on, a més de publicar els seus directes, els participants podran trobar recursos que els ensenyaran a crear contingut i enllaços d'interès. A partir d'aquí, l'alumnat ha d'enregistrar un directe a través de la plataforma Twitch en grups de tres i fins a cinc persones, escollint entre dues categories, actualitat i e-sports.

El calendari i els premis

El concurs va començar el període de registre de la segona edició el passat 18 de setembre i estarà obert fins al 4 de desembre de 2023. Dia 16 d'octubre va començar el període creatiu, en què els alumnes i docents reben l'acompanyament de creadors de contingut i tenen fins al 4 de desembre per publicar el seu directe a la pàgina web. El jurat valorarà l'execució, qualitat i originalitat dels directes.

El veredicte es farà públic en un acte durant el mes de febrer, al qual els finalistes i el professorat estaran convidats. L'organització del concurs premiarà els tres millors directes en cada categoria, actualitat i e-sports, i el docent més motivador del concurs amb un xec regal per a material audiovisual i escolar. D'aquesta manera, el concurs vol continuar donant suport a la feina dels docents que animen els seus alumnes a participar en el concurs.

stats