Societat 05/11/2021

Més de 2.000 alumnes illencs queden sense beca de menjador

Educació ampliarà el pressupost amb un milió d'euros més per arribar als estudiants que tenen dret a l'ajut i no l'han rebut

ARA Balears
2 min
Un nin dinant.

PalmaLa sol·licituds de beques de menjador s'ha disparat aquest curs a les Balears i els ajuts no arribaran a tot l'alumnat que hi té dret. Segons ha informat en un comunicat la Conselleria d'Educació, han rebut més de 2.000 sol·licituds més que la convocatòria del curs passat. En concret, s'han presentat 12.585 peticions. Se n'han admès 10.210 i es podrà atorgar la beca a 8.204 alumnes. Per tant, 2.006 estudiants quedaran, per ara, sense prestació.

Malgrat que la Conselleria manté la dotació de set milions d'euros –la més alta que s'ha pressupostat–, "no ha estat suficient per atendre totes les sol·licituds amb dret a rebre ajuts", ha afirmat la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández. “És prou clar que la situació extraordinària que vivim per la pandèmia té molt a veure amb aquest increment de sol·licituds tan important”, ha afegit.

Davant aquesta situació, Educació ha decidit ampliar el pressupost amb un milió d'euros més per assegurar que els 2.006 alumnes que no rebran la beca malgrat complir els requisits estiguin coberts. "Hem posat en marxa aquest procediment que permetrà ampliar la dotació i d’aquí a uns mesos es podran donar ajuts als que ara hi tenen dret i no l’han rebut”, ha detallat Fernández, tot destacant que "estam donant més ajuts que mai amb el pressupost més elevat que s’ha destinat a les Balears a aquest concepte i amb l’ampliació prevista estarem a prop dels 8 milions d’euros”.

185 centres amb menjador

Actualment, a les Balears hi ha 185 centres educatius amb servei de menjador: 149 són a Mallorca, 13 a Menorca i 23 a Eivissa i Formentera. S’han atorgat els ajuts a les sol·licituds amb puntuacions més altes i, per tant, tenen les aportacions més elevades: 770 euros (15 a 19 punts) i 880 euros (20 o més punts). Cal destacar que, des del curs 2014-2015, s'ha anat incrementant el pressupost per a les beques, des de 800.000 euros fins als 8 milions que s'hi invertiran enguany.

stats