Societat 23/09/2021

Més de 16.700 estudiants d'FP comencen el curs amb plena presencialitat a les Balears

Enguany s'ha ampliat l'oferta amb 15 cicles nous, 3 cursos d'especialització i 12 mòduls a distància que han permès crear 1.260 noves places

ARA Balears
2 min
Per implementar els cursos, la Conselleria ha format professorat que fa feina a l’FP.

PalmaDevers 16.700 estudiants de Formació Professional comencen el curs escolar amb presencialitat plena a les Illes Balears aquest dijous. Cal tenir en compte que encara no s'ha acabat el període de matriculació, però tot apunta –tenint en compte l'evolució dels anys anteriors i el nombre de sol·licituds pendents– que se superaran les de l'any passat.

Per a aquest curs 2021-2022 s'ha incrementat considerablement l'oferta, ja que s'implanten 15 cicles nous, 3 cursos d'especialització i 12 mòduls a distància, que permeten incorporar unes 1.260 places més que el curs 2020-2021, segons ha detallat el conseller d'Educació, Martí March, aquest dijous en roda de premsa.

Aquest increment d'oferta s'ha fet amb els 10,6 milions d'euros del Programa de Cooperació Territorial Extraordinari impulsat des del Ministeri d'Educació i Formació Professional. La Conselleria ha focalitzat l'ampliació de places en els graus mitjans, perquè és en on més sol·licituds hi ha. De fet, dels 15 cicles nous, 10 seran de grau mitjà (CFGM), quatre de grau superior (CFGS) i un d'FP bàsica.

Més docents i reforç educatiu

D'altra banda, també creix el nombre de docents, atès que s'incorporen enguany a les aules d'FP 205 professors més. Aquesta xifra inclou els 88 docents que s'incorporen enguany als centres educatius per impartir els certificats de professionalitat.

El conseller d'Educació ha explicat que "la comunitat de les Illes Balears és la segona comunitat espanyola que més va créixer en nombre d'estudiants d'FP el curs passat, entorn d'un 20%". En aquest sentit, ha destacat "la importància de posar en marxa la llei d'FP, que permetrà a les comunitats autònomes fer el bot de qualitat que aquesta formació necessita".

El nou curs, a diferència del passat, començarà amb la presencialitat total de l'alumnat. A més, durant el primer trimestre del curs, s'aplicarà el programa de reforç REACTIVA FP 20-21, que té com a objectiu donar suport a l'alumnat que durant el curs escolar 2020-2021, a causa del covid-19, no va aconseguir adquirir les competències necessàries. El pla està dotat amb 300.000 euros.

stats