Societat 29/02/2024

Mercapalma arriba a març sense gerent i amb empreses que acaben contracte

L’Ajuntament de Palma negocia una sortida per a aquesta situació

2 min
La nau de MercaPalma està situada al polígon de Son Ferriol.

PalmaMercapalma, l’empresa de distribució de producte alimentari fresc més important de les Balears, arriba als 50 anys d’existència en plena negociació de la continuïtat d’una part de les empreses que n’ocupen les instal·lacions per vendre. L'Ajuntament de Palma té un 57% de l'accionariat d'aquesta empresa, mentre que la resta correspon a Mercasa. D'aquesta manera, és Cort qui dirigeix la negociació amb les empreses.

El 31 de març acaba el contracte que té una part important de les gairebé cent d’empreses que tenen un punt de venda com a majoristes a les instal·lacions municipals. Si no s’arriba a un acord, algunes d’elles ja no podran operar i la viabilitat del projecte actual quedaria enlaire. Fonts de l’Ajuntament de Palma han assegurat a l’ARA Balears que “s’està fent feina intensament per arribar a un acord". En tot cas, la principal prioritat del consistori és que "es pugui continuar prestant el servei de subministrament alimentari per part de Mercapalma”.

Mercapalma –el batle Jaime Martínez presideix aquesta societat– és el major centre agroalimentari de Mallorca i de les Balears, amb una superfície de 372.000 metres quadrats. Comercialitza anualment més de 250 tones d’aliments i les empreses que hi fan feina ocupen un total de prop de 2.000 treballadors. El govern municipal va prescindir dels serveis del gerent Jeroni Barbón, que n'havia ocupat el càrrec durant els mandats del Pacte a l’Ajuntament. Ara cal afrontar una situació complicada pel final del contracte de moltes empreses sense tenir encara el nou màxim responsable de la gestió de la societat.

Les fonts municipals no han volgut donar detalls sobre la negociació per salvar la continuïtat de les empreses que venen els seus productes a Mercapalma, ja que “qualsevol informació podria resultar perjudicial en aquests moments". "Estam fent tots un esforç per trobar una sortida i poder mantenir l’activitat en tots els sentits, i ara cal una mica de prudència”, han explicat a l’ARA Balears fonts coneixedores de la negociació.

Mercapalma és un espai important per al producte local, ja que molts productors troben en aquest indret un punt de venda i de promoció de la seva activitat. Segons les memòries de l’ens, que són públiques, l’any 2023 s’hi ha comercialitzat un 25% de producte local del total del volum de vendes. Ara bé, aquesta proporció era del 50% fa només 15 anys.

stats