Menorca avança el toc de queda a les 22 h i endureix les restriccions per l'augment de casos de covid-19

A partir d'aquest dissabte l'illa passarà al nivell 4 d'alerta sanitària, que es mantindrà, com a mínim, fins dia 29 de gener

S'endureixen les restriccions a Menorca a causa de l'augment de casos de covid-19 que s'han registrat les darreres setmanes. La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i la consellera de Salut, Patricia Gómez, han informat aquest dimecres que l'illa passarà a partir de dissabte a nivell 4 d'alerta sanitària i es mantindrà fins dia 29 de gener, quan es revisarà l'estat de Menorca. 

Així, segons ha explicat la consellera de Salut, el toc de queda, que fins ara era a les 00 h, s'avançarà a l'illa a les 22 h, igual que a Mallorca i Eivissa, i les reunions quedaran limitades a un màxim de sis persones de dues unitats de convivència. La restauració també es veurà afectada per les mesures, ja que es tancarà l'interior de bars i restaurants i només es podrà utilitzar el 75% de l'exterior.

Gómez ha lamentat la situació epidemiològica de Menorca: "L'illa presenta uns màxims històrics, amb una incidència de 334 casos per cada 100.000 habitants les dues darreres setmanes i de 210 en tan sols set dies". Són unes dades preocupants i que, segons la titular de Salut, "podrien empitjorar". 

A més, segons la consellera, les mesures s'han determinat principalment per dos motius: "Cal protegir el sistema educatiu, perquè els nostres petits puguin anar a l'escola i mantenir una certa activitat. D'altra banda, també és molt important protegir el sistema sanitari". 

Els centres comercials i les grans superfícies hauran de limitar l'aforament a un 30% i el petit comerç continuarà amb el 50% de l'aforament que hi havia fins ara. A més, es prohibirà organitzar festes i se suspendran els actes culturals i socials que hi estiguin relacionats. Precisament aquest dimarts, el Consell de Menorca i els vuit ajuntaments de l'illa ja varen decidir suspendre tots els actes relacionats amb la festa de Sant Antoni i la presidenta del Consell ja va reconèixer la preocupació que tenien per les dades sanitàries que presenta Menorca. 

Mora ha explicat que des del dia 8 de gener el nivell de casos s'ha disparat i que el dia d'avui a Menorca hi ha una taxa de positivitat de més d'un 10%, amb 46 positius el darrer dia. A més, hi ha 8 persones hospitalitzades a planta i 5 que es troben en estat crític a les UCI. En aquest sentit, Gómez ha remarcat que "Menorca presenta màxims històrics, amb una incidència de 331 casos per cada 100.000 habitants". "Mai no havíem estat en aquesta situació i encara pot empitjorar", ha advertit la consellera.

Maties Torrent demana als menorquins que redueixin les trobades a les persones convivents

 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF