Salut i nutrició 13/01/2021

Maties Torrent demana als menorquins que redueixin les trobades a les persones convivents

Avisa que alguns dels nous contagis acabaran ingressats a l'UCI

Ivan Martin
2 min
Maties Torrent torna a demanar màxima precaució per evitar propagació del coronavirus.

MaóL'epidemiòleg de l'àrea de Salut de Menorca Maties Torrent demana a la ciutadania que redueixi les trobades socials a les persones convivents amb l'objectiu de reduir la propagació del covid-19 a l'illa. Torrent considera primordial "fer-ho bé entre tots" i considera que la primera passa per fer davallar el nombre de contagis és extremar les precaucions a les trobades de l'àmbit social i familiar: "Hem d'evitar els contactes amb altra gent, hauríem d'estar dues setmanes relacionant-nos amb les persones imprescindibles i evitar àpats amb no convivents a casa nostra".

Maties Torrent va més enllà i avisa que alguns d'aquests nous contagis acabaran ingressats en dependències hospitalàries: "Es calcula que un de cada 100 casos acaba a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Estam en 50 casos diaris, és a di,r cada dos dies un dels diagnosticats entrarà a l'UCI". Finalment, insisteix a respectar les normes sanitàries, especialment l'ús de la mascareta, i insta els menorquins a no menysprear la malaltia: "No és cap broma, no esperem que ens confinin per reaccionar".

D'altra banda, el teatre Principal de Maó restarà tancat fins al pròxim dimarts a causa de la quarantena que ha de fer set treballadors de l'equipament. La cancel·lació dels actes de Sant Antoni i l'aïllament domiciliari de la plantilla obliguen a suspendre l'activitat. Els afectats han donat negatiu a les proves PCR, però continuaran confinats com a mesura de prevenció. Cal recordar que aquests varen mantenir contacte amb una regidora de l'Ajuntament de Maó que resultà contagiada.

Menorca té 289 casos actius, 270 dels quals reben seguiment de les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC), 7 persones es troben ingressades a planta de medicina interna i 4 a la Unitat de Cures Intensives (UCI). A més, 8 professionals sanitaris tenen el covid-19 i 17 estan en aïllament domiciliari.

stats