Menorca suspèn els actes de Sant Antoni per augment dels contagis

El pregó serà telemàtic i cau el concert de la Simfònica de Balears

El Consell de Menorca i els vuit ajuntaments de l'illa han decidit aquest dimarts suspendre tots els actes relacionats amb la festa de Sant Antoni a causa de l'augment dels contagis de coronavirus dels darrers dies. La presidenta de la màxima institució insular, Susana Mora, ha reconegut la "preocupació" per les dades sanitàries que presenta Menorca, motiu pel qual ha assenyalat que "el nivell de contagis està augmentant de manera exponencial i per aquest motiu hem decidit amb els batles suspendre tots els actes". 

Mora ha aprofitat per demanar responsabilitat a la societat menorquina i frenar la corba de positius, que s'ha disparat les darreres setmanes. Cal recordar que entre els actes més representatius de la Diada de Menorca hi trobam el ple institucional, que aquest any es farà al Teatre del Born de Ciutadella. En un principi es mantindrà, però de manera telemàtica. La conferència anirà a càrrec dels epidemiòlegs Maties Torrent i Ildefonso Hernández. 

En canvi, queda suspès el concert previst per al mateix diumenge al teatre Principal de Maó de l'Orquestra Simfònica de Balears i l'actriu Àngels Gonyalons. Les tradicionals torrades de sobrassada i botifarró hauran d'esperar fins al Sant Antoni del 2022. 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF