Societat 15/03/2021

Menorca inicia la vacunació de la població contra la covid-19 amb 200 persones citades

Segons l'IB-Salut, es vacunaran un total de 52.000 menorquins

Iván Martín
1 min
Els centres de vacunació del Canal Salat i el recinte firal de Maó acullen aquest dilluns les primeres persones citades.

MaóL'àrea de Salut de Menorca ha iniciat aquest dilluns la vacunació massiva contra el covid-19 amb un total de 200 persones citades als dos punts on es durà a terme el procés, la sala polivalent del Canal Salat de Ciutadella i el recinte firal de Maó. En concret, 70 persones han rebut les primeres dosis d'AstraZeneca a la capital de Ponent, mentre que 200 ho han fet a Maó.

El gerent de l'IB-Salut a l'illa, Romà Julià, s'ha mostrat "il·lusionat" per arrancar la vacunació i recorda que el ritme anirà augmentant a mesura que avancin les setmanes: "Hem avançat el procés, que inicialment estava previst per a dimecres, gràcies als esforços de l'organització. Els ciutadans són citats telefònicament en funció del nombre de dosis que es poden injectar cada dia, però som conscients que el ritme no s'accelerarà fins a final de mes, quan es comercialitzi una nova vacuna".

Segons Julià, l'objectiu de l'àrea de Salut de Menorca és arribar a les 2.000 dosis diàries, un repte "ambiciós", però "d'acord amb la capacitat logística de l'illa". El total de persones que es vacunaran a l'illa és de 52.000. En aquest sentit, la sanitat pública menorquina explica que facilitarà el subministrament de la vacuna en funció de la disponibilitat de la població: "Depenent del municipi on treballa es pot modificar la preferència per vacunar-se, Ciutadella o Maó, mentre que els ciutadans de la resta de pobles s'aniran distribuint en funció de les seves possibilitats".

stats