Urbanisme
Societat 20/03/2024

Investiguen Matthias Kühn per una querella d'Anticorrupció per alçament de béns i insolvència punible

L'empresari assegura que els deutes amb Hisenda són d'empreses en concurs de creditors i no personals

ARA Balears
2 min
Norma Duval i Matthias Kühn en una imatge d'arxiu.

PalmaEl jutjat d'Instrucció 11 de Palma està investigant l'empresari Matthias Kühn per presumptes delictes d'alçament de béns i insolvència punible. Fonts judicials han assenyalat que la recerca es va iniciar fa mesos arran d'una querella presentada per la Fiscalia Anticorrupció i abans de la sentència del Tribunal de Justícia de Balears (TSJIB) sobre la requalificació de Muleta II.

Cal recordar que aquest dimarts el Grup Kühn va afirmar que el presumpte frau fiscal a través de societats pantalla que hauria provocat l'escorcoll del domicili de Matthias Kühn a Mallorca per part d'agents de l'Agència Tributària es refereix al deute que tenen les societats del grup que es troben en concurs de creditors des del 2016 i 2019, en què l'empresari va cessar com a administrador, per la qual cosa no té deutes amb el fisc personalment. El grup empresarial va assenyalar en un comunicat que en tots aquests concursos es van analitzar les operacions per l'Administració Concursal i que han estat declarats "fortuïts" en els diferents procediments, sense oposició de l'Administració Tributària, que estava personada en tots els casos.

Tant el deute com les societats són perfectament coneguts per l'Administració Tributària: aquest deute apareix des de fa molts anys en els llistats de morosos, de manera que està "perfectament identificat", van apuntar.

El grup va insistir que Matthias Kühn no té deutes en executiva amb l'Administració Tributària, que una part dels deutes estan garantits i que sobre la resta va haver-hi un oferiment de garantia el 2018, amb la possible indemnització del plet de Muleta, si bé l'Administració mai no va respondre a l'oferiment. Finalment, el grup Kühn va subratllar que totes les actuacions han sorgit diversos dies després de la publicació de la sentència per la qual es reconeix una indemnització de 96 milions d'euros per la requalificació de Muleta.

stats