La setmana que m'espera
Societat 23/10/2021

"Al matí no berén perquè faig dejuni intermitent"

El rector de la UIB, Jaume Carot, explica com serà la seva setmana

2 min
Jaume Carot, rector de la UIB.

PalmaCada dia, quan m’aixeco i abans d’anar a dormir, em dedico uns deu minuts a mi mateix, en silenci i actitud meditativa. Al matí, normalment reviso i em recordo els meus principis, valors i objectius, i planifico el dia. A la nit, intento apartar-me de tot i buidar el cap tant com puc, amb tècniques de meditació. Tinc el despertador posat a les 7.05 h, però sempre em desperto abans. No esmorzo perquè faig dejuni intermitent. Faig un cafè amb llet i bec aigua, i la primera menjada sòlida la faig per dinar.

La conservació de la salut és un tema que sempre m’ha ocupat i m’ha preocupat molt. Em considero un consumidor conscient: llegeixo la lletra petita de tot allò que compro. Com que m’agrada cuinar i cuidar molt el que menjo, de vegades vaig a casa a fer feina a la tarda. D’altres, em quedo a la universitat quan tinc reunions. M’agrada ser-hi: el campus em resulta molt còmode i agradable. 

Aquesta setmana, tinc una cita important: la reunió del Grup 9 d’universitats a Oviedo, que serà dijous i divendres. Em fa moltes ganes perquè és la primera reunió presencial que es fa en molt de temps. El G-9 som les universitats públiques i úniques en les nostres comunitats autònomes i s’ha convertit en un grup d’influència molt important. Dimecres vaig a un acte que em fa especial il·lusió: la recepció com a acadèmic d’honor de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears del doctor Oriol Bonnín. Tinc reunions fixes cada setmana (o cada quinze dies) amb vicerectors, gerent i secretària general, i els dimecres tenim sempre reunió del Consell de Direcció. M’interessa molt fer vertadera política universitària, però la gestió consumeix gran part del dia a dia. 

Al cap de setmana, els dissabtes al matí normalment faig feines de casa: anar a comprar, posar rentadores... Després em planifico una mica la setmana i a partir de les 17 h declaro lleure i la meva parella i jo tenim vida pròpia. Els diumenges, dediquem una part del dia a caminar per la muntanya. M’agrada molt caminar: quan camino penso amb molta claredat. Intento, des de dissabte a la tarda fins a diumenge vespre, no pensar en feina si no hi ha res urgent. És molt necessari per veure les coses amb perspectiva. Un altre hobby que tinc és escriure contes curts. No he intentat publicar mai i crec que mai ho intentaré, però gaudeixo molt del llenguatge, de trobar-me amb els personatges i fer-ne una història. Una mania que tinc és que sempre escric amb llapis. Ve de la meva etapa com a investigador. Feia els càlculs i m’anava bé perquè podia esborrar i fer una cosa neta al final.

Abans de dormir, sempre llegeixo. Ara estic llegint En defensa de la ilustración del filòsof nord-americà Steven Pinker. Alguna vegada també segueixo alguna sèrie. M’agraden les de misteri, perquè m’absorbeixen l’atenció, em deixo emportar i així faig higiene mental.

stats