Societat 08/06/2021

Martí March defensa que les ràtios prepandèmia ja estaven "per davall de les que marca la llei"

El conseller d'Educació ha dit al Parlament que la seguretat sanitària, la presencialitat i l'atenció als alumnes amb necessitats especials són els eixos del curs vinent

2 min
El conseller d'Educació, Martí March, aquest dimarts al Parlament balear.

PalmaEl conseller d'Educació, Martí March, ha explicat aquest dimarts al Parlament balear com s'organitzarà el curs escolar vinent, encara marcat per la pandèmia de covid-19. Una de les mesures que es prendrà és reduir la distància interpersonal d'1,5 metres a 1,2, cosa que comportarà tornar a les ràtios d'abans de la pandèmia. En aquest sentit, March ha defensat que, en general, "ja estaven per davall del que marca la llei". "Ja fa quatre cursos que iniciàrem la reducció a 20 alumnes al nivell de tres anys i, a poc a poc, aquesta reducció s'està consolidant en els cursos posteriors", ha afegit.

El conseller ha apuntat com a eixos clau del curs 2021-2020 que els centres continuïn sent "entorns segurs i saludables, adaptant les mesures preventives per millorar alguns aspectes pedagògics", procurar que hi hagi semipresencialitat completa a tots els nivells educatius i millorar l'atenció als alumnes "amb més dificultats". En aquest sentit, ha demanat "prudència" a tots els col·lectius, "especialment als polítics". I ha afegit que "tant els centres com els tècnics en Salut i Educació ens hem guanyat un vot de confiança després d'afrontar un curs extremadament complicat com l'actual".

Quant als docents, la previsió –segons March– és que mantingui "bona part del professorat que es va incrementar el curs passat amb motiu de la pandèmia". "En tot cas la distribució serà diferent en funció dels protocols aprovats amb relació als diversos nivells educatius", ha matisat.

Al llarg de la intervenció, el conseller ha repassat les principals mesures per al curs vinent, que s'han publicat avui al BOIB. Aquestes s'organitzaran en dos escenaris i quatre nivells. L'escenari de nova normalitat (nivells zero, u i dos), que contemplarà una distància d'1,2 metres a l'interior i 1,5 a l'exterior, i el nivell d'alerta sanitària (nivells tres i quatre), que comportarà tornar a l'1,5 metres de distància dins les aules. En aquesta situació, es podrà plantejar la semipresencialitat a partir de 3r d'ESO.

Finalment, el responsable d'Educació ha subratllat que l'organització s'ha tractat amb els docents, famílies, directors d'escola i la concertada. En aquest sentit, ha destacat que "han estat debats tranquils i constructius amb tots els col·lectius que en general han fet una valoració positiva del curs i, naturalment, també han assenyalat aspectes a millorar".

stats