Societat 24/04/2024

Vera demana al secretari d'Estat d'Educació que flexibilitzi la creació de places d'FP a l'escola concertada

A més, també han sol·licitat que el plus d'insularitat sigui el mateix que a les Canàries, Ceuta i Melilla

ARA Balears
1 min
Uns alumnes de FP fent pràctiques/ FERRAN FORNE

PalmaEl conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, ha demanat al secretari d'Estat d'Educació, José Manuel Bar, la flexibilització en la creació de places de Formació Professional (FP) en centres concertats. Consideren que és una qüestió "primordial", ja que actualment existeix la limitació de poder destinar fins a un màxim d'un 20% de les places finançades amb fons europeus a centres concertats.

Davant aquest fet, Vera assegura que si no s'elimina aquest límit, és "molt difícil" crear les 2.500 places per a cursos de Formació Professional que es van marcar com a objectiu. Així, sol·liciten que aquesta limitació s'ampliï del 20% al 30%.

D'altra banda, Vera també ha plantejat la possibilitat d'obtenir finançament per part del govern de Pedro Sánchez per sufragar el manteniment de les places 0-3 subjectes a la gratuïtat. "Ens han traslladat que ara com ara les noves creacions vindran amb una partida econòmica destinada al manteniment d'aquestes places", ha assenyalat el conseller d'Educació balear.

En relació amb la insularitat, Vera ha recordat al secretari d'Estat d'Educació que el febrer passat la Conselleria va sol·licitar per carta al Ministeri que s'equiparàs el plus d'insularitat de les Illes Balears amb el que es percep a les Illes Canàries, Ceuta i Melilla. Per això, el conseller balear ha demanat una reunió amb el Ministeri d'Hisenda per reclamar que els pròxims comptes recullin l'augment en el plus d'insularitat.

stats