Societat 16/10/2020

Madrid destina prop de 60 milions a les Balears per compensar el dèficit

En total el govern espanyol ha assignat un pressupost total de 1.563,14 milions d'euros a repartir entre les comunitats autònomes

Ara Balears
1 min
S'aplicarà una taxa de referència del dèficit del 0,2%

PalmaEl govern espanyol ha acordat aquest divendres assignar a les comunitats autònomes un total de 1.563,14 milions d'euros. D'aquesta partida, les Balears en rebran 59,83 milions. L'objectiu d'aquests diners és satisfer les necessitats de les comunitats per aquest any, segons recull Efe.

S'ha agafat de referència una taxa del 0,2%. Aquesta assignació es fa per la necessitat de cobrir el dèficit del 0,2% que estava previst abans de la pandèmia i que algunes comunitats han inclòs en els seus pressuposts autonòmics. Per tant, encara que el govern espanyol suspengui les normes fiscals, és necessari cobrir el dèficit que han inclòs les comunitats en els seus comptes. En qualsevol cas, si es produeix una desviació del dèficit superior al 0,2%, el govern de Pedro Sánchez cobriria aquest desfasament a través de fons de l'Extra FLA o Extra Facilitat Financera. En concret, l'acord d'aquest divendres destina 1.005,6 milions d'euros al compartiment Facilitat Financera (FF) i 557,54 milions d'euros al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA).

Normalment aquesta assignació s'ha de fer cada trimestre. No obstant això, en aquesta ocasió, el repartiment del tercer tram del Fons de Finançament, corresponent al dèficit, no s'havia distribuït en cap trimestre d'aquest any, diu el Ministeri. Es tracta d'un acord addicional als repartiments habituals que es fan cada trimestre. Per això, s'aplicarà una taxa de referència del dèficit del 0,2%, ja comunicada a les comunitats autònomes. Les que compten amb els requisits exigits per acollir-se al compartiment de Facilitat Financera són les Balears, Canàries, Aragó, Cantàbria, Castella – la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Extremadura, Galícia i La Rioja.

stats