Societat 14/02/2018

Lluís Riu: "Hauríem d'haver continuat subornant Miranda i la seva tropa"

Aquest és part del contingut dels compromesos correus electrònics que investiga la Fiscalia de Miami

Ara Balears
1 min
Imatge IB3 notícies

PalmaLluís Riu Güell torna aquest dimarts a Mallorca després de declarar davant el Tribunal de Miami acusat de suborn a un funcionari en relació amb la reforma d'un hotel.

La Fiscalia del comtat de Miami-Dade basa les acusacions en un seguit de correus interceptats a Riu i a diversos directius de la cadena, segons IB3. En un dels més compromesos, el copropietari de la cadena afirmaria que haurien d’haver continuat subornant Miranda i la seva tropa, amb referència a un enginyer designat per la companyia perquè certificàs que les obres que es feien al Riu Plaza de Miami Beach complien amb la normativa.

Segons informa IB3, en un altre correu que figura en l’ordre d’arrest emesa per la Fiscalia, Riu li agraeix personalment la tasca d’assessorament durant tot el procés de reforma de l’hotel. És la resposta a un correu previ de Fernández, qui li agraïa el tracte rebut en un establiment de la companyia a Punta Cana, on havia viatjat amb una cinquantena de membres del seu departament i les seves famílies. L’estada es va resoldre amb un gran descompte en la factura, segons els investigadors.

stats