Societat 05/09/2023

Llum verda a l'hotel de luxe del golf de Puntiró

La gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha donat via lliure aquest dimarts a aquestes instal·lacions, que feia anys que estaven en uns llimbs

1 min
El golf de Puntiró.

PalmaDesprés d'anys d'estira-i-arronsa, l'arribada del Partit Popular a l'Ajuntament de Palma ha donat via lliure a l'hotel de luxe que havia projectat als terrenys limítrofs al camp de golf de Puntiró. Així ho ha anunciat aquest dimarts el regidor d'Urbanisme, Habitatge i Projectes Estratègics de Cort, Óscar Fidalgo, després que la gerència d'Urbanisme hagi aprovat, com a vuitè punt, concedir el permís perquè l'hotel de cinc estrelles pugui iniciar l'activitat.

"Es tracta d'una llicència d'activitats presentada el 2019, amb un projecte d'obres aprovat el març del 2022 per l'anterior equip de govern", ha explicat Fidalgo, qui ha recordat que aquesta qüestió ve de més enrere. "El 2005, quan governava Aina Calvo, es va judicialitzar per una declaració d'interès general sobre la zona. S'hi van pronunciar el Tribunal Superior de Justícia i el Tribunal Suprem, que donaren la raó a la promotora Golf Park Entertainment Mallorca", ha defensat. Per això, segons l'edil, "per a aquesta administració és un tema de pur tràmit".

Aquest projecte és l’hereu d’un d’hotel de luxe que veié la llum el 2006, el mateix any d’inauguració del camp de golf. Els promotors, Golf Park Entertainment Mallorca SL, tenien la intenció de construir-hi un hotel de 173 habitacions. Aleshores, la infraestructura es topà amb l’oposició dels partits del Pacte de Progrés i amb la Llei de mesures urgents per al desenvolupament territorial sostenible, que impedia la construcció d’allotjaments i urbanitzacions annexos als camps de golf.

stats