Societat 06/07/2022

En llibertat amb fiança el jove detingut a Maó per la falsa amenaça de bomba a un avió

La magistrada ha retirat el passaport del jove turista, al qual ha prohibit sortir del país

Iván Martín
1 min
L'avió que va patir la falsa amenaça de bomba era de la companyia easyJet.

MAÓLa titular del jutjat d'Instrucció número 2 de Maó ha decretat llibertat provisional amb fiança de 10.000 euros per al britànic de 18 anys detingut com a presumpte autor d'un delicte de desordres públics per publicar en una xarxa social una falsa amenaça de bomba en un vol que anava de Londres a Menorca. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB), la magistrada ha retirat el passaport del jove turista, al qual ha prohibit sortir del país, i li ha imposat l'obligació de presentar-se periòdicament en el jutjat.

Els fets van succeir diumenge, quan la torre de control de l'aeroport de Menorca va tenir coneixement d'una amenaça de bomba en un avió que es trobava volant i s'aproximava a l'aeroport. Una vegada que l'avió va aterrar, estacionà a una zona de la plataforma allunyada de la terminal i dels altres aparells. La Guàrdia Civil va preparar un operatiu format per especialistes en desactivació d'explosius, cans especialitzats i els seus guies, i efectius de les unitats de Fiscal i Fronteres i Seguretat Ciutadana, que van establir un perímetre al voltant de l'avió.

Els passatgers van anant baixant i es va aplicar el protocol previst per a aquest tipus d'amenaces fins a comprovar que l'avís era fals, i s'identificà a l'autor de l'amenaça a la xarxa social, qui, juntament amb cinc acompanyants en qualitat de testimonis, va ser traslladat a dependències oficials per esclarir el succés. Després de rebre l'amenaça de bomba, un F-18 de l'Exèrcit de l'Aire va enlairar de la seva base a Saragossa per acompanyar l'avió fins a aterrar a Menorca, davant una possible amenaça a la seguretat de l'espai aeri estatal.

stats