LA SETMANA QUE M’ESPERA
Societat 11/12/2020

“M’aixec sense despertador; supòs que és perquè em faig gran”

El Músic Pep Suasi, explica com serà la seva setmana

Elena Navarro
2 min
“M’aixec sense despertador; supòs que és perquè em faig gran”

Les setmanes ara estan molt marcades per la feina. Cada dia m’aixec a les 7.30 h sense despertador des de ja fa uns anys; supòs que és perquè em faig gran. Tot d’una pos la ràdio i ja la duc incorporadíssima tot el dia. És el meu mitjà de comunicació preferit, tota la vida ha estat així. Després també fulleig els diaris.

A les 9.30 h arrib a IB3 Ràdio, a la secció que faig de dilluns a divendres de 10.30 a 11 h. En acabar, ja enganx amb un rodatge que estam fent des de fa dos mesos per a un programa de televisió que esperam que surti per febrer. Pas tot el dia rodant fins al capvespre i, en acabar, un parell de dies a la setmana assaig amb la meva banda: Suasi i els electrodomèstics.

Ara estam preparant coses per les festes nadalenques amb el grup: concerts amb diferents formats i escenaris. A més, dijous començarem a enregistrar un nou videoclip. La pandèmia s’ha notat molt. Des de feia quatre anys em dedicava exclusivament a la música. Fins que va arribar el coronavirus, tocava en hotels 25 dies al mes i enguany encara no he anat a cap hotel. Farà un any que no faig feina de músic. A més, hem tret un disc amb la banda, Que triomfi l’amor, que tenia una gira programada i molts concerts tancats per les Balears i Catalunya, que s’han anat posposant fins no sabem quan.

A més de la feina, els dimarts i els dijous tenc el meu fill, que té vuit anys. Així que el vaig a cercar a l’escola i el duc a música. Pas tot l’horabaixa amb ell. També trob temps per festejar amb la meva parella.

Abans de posar-me a produir el programa de ràdio, cap a les 19 h, vaig a passejar pel barri del Molinar, a Palma, perquè m’ajuda a desconnectar. Abans era molt esportista, però amb els anys ho he perdut. A més, ara mateix tenc poc temps lliure. D’una banda, el trob a faltar, però de l’altra no, perquè, tal com estan les coses ara, he de fer racó. És cert que vaig a veure obres de teatre i alguns concerts, però més de manera improvisada.

Una altra cosa que m’encanta és cuinar, però amb el rodatge ara per ara tampoc no puc fer-ho gaire. M’agrada gaudir del menjar, però gaudesc més encara del fet de cuinar. Som molt despistat, però en aquests moments no utilitz cap agenda per organitzar-me, perquè està tot molt establert. Tenc les meves prioritats marcades i, si surt un imprevist, el mir de resoldre sobre la marxa.

De música, ara el que m’interessa més és la que es fa a ca nostra. Sempre m’ha interessat, però ara encara més. El panorama local m’estira a continuar en actiu. Jo som tan eclèctic que des del folk fins a l’electrònica entra en el meu filtre. Els vaig escoltant tots, però darrerament duc en Jorra i Gomorra molt incorporat.

S’apropen les festes de Nadal, i enguany he decidit viure-les lliurement. Ni he pensat com, perquè no em vull estressar. Prou feines tenc per tirar endavant.

stats