LA SETMANA QUE M’ESPERA

“El cap de setmana, si puc estar unes hores sense mòbil, millor”

El President d’El Pi, Toni Amengual, explica com serà la seva setmana

Cada dia m’aixec al voltant de les 6.30 hores, de vegades fins i tot abans. Just despertar-me, m’agrada fer esport, entre 15 i 30 minuts diaris. En concret, faig una estona d’el·líptica i després estiraments. M’agrada molt anar a córrer, però no ho puc fer cada dia.Quan acab de fer esport em peg una dutxa, berén d’un cafè amb llet, però no tot sol, sempre intent acompanyar-lo amb alguna altra cosa. Mentre berén, mir la premsa. Sempre solen ser les 8.15 hores quan surt de casa. Visc a Consell i cada dia he d’anar a Palma, normalment tard una mitja hora. A Mallorca tenim molta sort, perquè les distàncies són curtes. Dins el cotxe em pos la ràdio per seguir l’actualitat, sempre em pos una emissora autonòmica i una d’estatal, així estic al dia. Ara em trob en un moment de la meva vida al qual no estava acostumat. Fa dos mesos que m’ha canviat la vida totalment i m’estic habituant a presidir un partit polític. La veritat és que pel mes de gener no em pensava dirigir El Pi, i aquí som, molt il·lusionat. A més, ho compagín amb la meva activitat professional. Som advocat, des de fa 25 anys, i vull continuar exercint. Em consider una persona feinera, i quan em fic en un projecte, m’hi dedic en cos i ànima.

Els dilluns em reunesc amb els equips de feina de les institucions i del partit, per planificar la setmana, entre altres temes. Els horabaixes tenim reunió de la Permanent d’El Pi, però aquest dilluns ho hauré de fer per videoconferència. Estic confinat a causa del virus fins dimarts. Esper que tot surti bé i poder tornar a la normalitat. Aquesta setmana que ve destaca que dimecres i dijous tenim el ple de política general. Tindrem molta feina amb aquest tema.

De dilluns a divendres som molt exigent amb mi mateix, per això el cap de setmana intent desconnectar. I si puc estar sense el mòbil tres o quatre hores, millor. Normalment solem anar amb la família a Can Picafort. Segurament tindré alguna tasca per fer, però també aniré a caminar amb la meva dona. És una activitat que intent fer quasi cada dia. De fet, de vegades anam a caminar pel poble en haver sopat i ens posam al dia. Solem caminar una hora i mitja.

Tenc dos fills, una té 16 anys i l’altre, 13. Estan en plena adolescència. De vegades sortim a córrer i, si podem, també hi anirem una estona el cap de setmana.

Em costa desconnectar, però ho intent. Per això, entre setmana, quan torn cap a casa, em pos música. M’agrada escoltar la dels anys 80 i 90, però també el rock català. De vegades fins i tot em pos una llista que la meva filla té a Spotify per estar al dia del que hi ha. No som gaire de mirar la televisió, únicament mir House of cards. Al vespre, m’agrada anar a dormir prest, normalment cap a les 22.00 h. Quan em fic dins el llit solc llegir, ara estic amb el llibre La teoría de la democracia compleja, de Daniel Innerarity.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF