Diada per la Llengua
Societat 16/04/2024

L'OCB anima a participar en la Diada del 5 de maig: "Per tu i per Mallorca, hi seré"

L'entitat ha difós un vídeo en el qual apareixen un net i un padrí reflexionant sobre la "importància" de conservar la llengua i la cultura

2 min
"Per tu i per Mallorca, hi seré", la promesa del padrí i el net per ser a la convocatòria de dia 5 de maig

Palma"Per tu i per Mallorca, hi seré". És la promesa mútua que es fan un net i el seu padrí en un vídeo publicat per l'Obra Cultural Balear per animar a assistir a la Diada per la Llengua del pròxim 5 de maig. "Has de pensar que un poble és la seva llengua, la cultura, les tradicions i el paisatge: tot això ho hem de conservar perquè no es perdi", explica l'home al net, qui li respon: "Això no es perdrà mai".

Per tot això, ambdós es comprometen a participar en la convocatòria de l'OCB en defensa de la llengua i la cultura que tindrà lloc a la plaça Major de Palma, coincidint amb la cloenda del Correllengua organitzat per Joves de Mallorca per la Llengua, que enguany celebra el 30è aniversari. L'entitat ha difós aquest dilluns el film gravat a Bunyola, precisament, per transmetre alguns motius pels quals participar en l'acte convocat per l'OCB i que, històricament, ha acollit centenars de persones. Per la seva banda, el Correllengua començarà dia primer de maig i, per primera vegada, es durà a terme arreu de les Illes Balears i preveu passar per 60 municipis fins a acabar a la plaça Major.

Cal recordar que l'entitat va posar en marxa el passat mes de novembre una campanya sota el lema 'Sí a la llengua' arran de les polítiques que PP i Vox ja han començat a impulsar a diferents municipis i al Govern. De fet, l'OCB va recórrer contra l'eliminació del català com a llengua vehicular a l'Ajuntament de Calvià, va promoure una recollida de firmes contra la substitució de la Diada de Mallorca de dia 31 de desembre per dia 12 de setembre, com a Diada oficial del Consell de Mallorca. A més, l'associació també va avançar fa uns mesos la intenció d'emprendre accions judicials contra la segregació lingüística a les aules.

stats