Societat 11/03/2021

L'àrea de Salut de Menorca començarà dilluns que ve la vacunació massiva

L'objectiu és vacunar un total de 52.000 persones

Iván Martín
1 min
El personal sanitari segueix vacunant els diferents grups.

MaóLa campanya de vacunació massiva a Menorca començarà dlluns vinent, segons ha anunciat aquest dijous el gerent de l'àrea de Salut de l'illa, Romà Julià. L'anunci l'ha efectuat en el transcurs de la visita al recinte firal de Maó, espai que es prepara per rebre part de la població menorquina que decideix administrar-se les primeres dosis. Cal dir que, a banda d'aquest recinte, la sala polivalent del Canal Salat de Ciutadella completarà la logística de la sanitat pública. El procés de vacunació arrancarà a les 8.30 h.

Julià ha explicat que tant a Maó com a Ciutadella s'habilitaran inicialment dues línies de vacunació: "Una primera fins a les 19.30 h i una segona que s'allargarà fins a les 22 h". En funció de la quantitat de dosis de vacunes que arribin a Menorca, el recinte firal de Maó podria ampliar-se a quatre línies, tot i que sempre se'n mantindran dues a Ciutadella. El gerent de l'àrea de Salut també ha dit que els ciutadans de 55 anys seran els primers vacunats, i que a partir d'aquí "anirem baixant d'edat". A més, el màxim dirigent de la sanitat pública menorquina recorda que s'habilitarà un número de telèfon, a través d'Infovacunes, per poder concertar una cita i vacunar-se.

Julià calcula que en total es vacunaran 52.000 persones, cosa que representa que faran falta 104.000 dosis. En aquests moments, diu el gerent, "continuarem completant la vacunació de les persones de més de 80 anys".

stats